Petri Salminen sai jatkokauden Suomen yrittäjien puheenjohtajana – valinta ratkesi vasta toisella kierroksella

Petri Salminen jatkaa Suomen yrittäjien puheenjohtajana.

22.10. 15:12

Aamulehti

Petri Salminen jatkaa Suomen yrittäjien puheenjohtajana. Suomen yrittäjien liittokokous päätti puheenjohtajasta lauantaina Tampereella. Puheenjohtajan kausi kestää kaksi vuotta.

Puheenjohtajavaali ratkesi vasta toisella kierroksella. Suomen yrittäjien sivuilla kerrotaan, että istuva puheenjohtaja Petri Salminen sai 962 ääntä ja vastaehdokas Anne Niemi 855 ääntä.

Ensimmäisellä kierroksella äänestettiin kolmesta ehdokkaasta. Anne Niemi sai tällöin 835 ääntä, Petri Salminen 806 ääntä ja kolmas ehdokas Petri Roininen 171 ääntä.

Jyväskylästä kotoisin oleva Salminen, 41 on myynnin ja johtamisen kehittämispalveluja tarjoava yrittäjä Salminen & Tikka oy:ssa ja konepajateollisuudessa toimivan perheyrityksen AJ-Tools oy osakas. Salminen on myös eurooppalaisen pk-yrittäjien kattojärjestön SMEunitedin puheenjohtaja.

Yrittäjien uutisen mukaan Salminen kuvaili äänestystuloksen ratkettua puheenjohtajavaalia tiukaksi jännitysnäytelmäksi ja kehui ehdokkaiden tasavertaista osaamista.

Puheenjohtajaehdokkaat kohtasivat perjantaina vaalitentissä Nokia-areenalla. Tentissä Salminen sanoi, että suomalaisella yrityskentällä on kolme ongelmaa: kustannukset, kilpailukyky ja sääntelytaakka.

”Merkittävimmin rasittuneita on 5–9 henkeä työllistävät yritykset. Jos teemme työllistämisen liian riskialttiiksi, emme pysty kehittämään tuottavuutta.”

Salmisen mukaan yritysten toimintaedellytyksiä voitaisiin parantaa muun muassa paikallista sopimista lisäämällä. Sen sijaan esimerkiksi listaamattomien yritysten osinkoverotukseen ei tulisi koskea ja ansiosidonnaista työttömyysturvaa pitäisi uudistaa kannustavammaksi.

Lue lisää: Suomen yrittäjien puheenjohtajakandidaatit toivoivat kevyempää verotusta ja työmarkkinoiden uudistamista – ”Meillä on liian raskas julkinen sektori”

Liittokokouksessa äänestettiin myös varapuheenjohtajista. Suomen yrittäjien varapuheenjohtajiksi valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle Jyrki Hakkarainen Varsinais-Suomesta ja Jenni Parpala Rannikko-Pohjanmaalta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut