Kilpailu- ja kuluttajavirasto odottaa Ruotsista lisätietoja Deturin maksupalautuksista

Toimintaohjeet ja korvaushakemuslomakkeen täyttöohjeet ovat luvassa keskiviikkona.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo saavansa tiistaina Ruotsissa matkatoimistojen vakuuksista huolehtivalta Kammarkollegietilta lisätietoja, jotka liittyvät konkurssiin hakeutuneen matkatoimisto Deturin toteutumatta jääviin matkapaketteihin.

18.10. 13:39

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoo saavansa tänään iltapäivällä Ruotsissa matkatoimistojen vakuuksista huolehtivalta Kammarkollegietilta lisätietoja, jotka liittyvät konkurssiin hakeutuneen matkatoimisto Deturin toteutumatta jääviin matkapaketteihin.

Lue lisää: Matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin

KKV odottaa Kammarkollegielta lisätietoja korvauksiin liittyvistä yksityiskohdista. KKV valmistelee sen jälkeen kuluttajille toimintaohjeet ja korvaushakemuslomakkeen suomenkieliset täyttöohjeet.

Deturin suomalaisille asiakkaille myytyjen matkojen turvaksi on asetettu Ruotsin Kammarkollegietille vakuus, josta matkustajat voivat hakea korvausta toteutumatta jääneistä matkapaketeista.

KKV:n mukaan Kammarkollegiet on laatinut Deturin asiakkaille korvaushakemuslomakkeen, joka on saatavilla vain ruotsiksi ja englanniksi. Kammarkollegietin kanssa voi asioida ainoastaan näillä kielillä.

Määräaika hakemusten jättämiselle ei ole selvinnyt

KKV:n mukaan kuluttajien kannattaa odottaa toimintaohjeita ja korvaushakemuksen täyttöohjeita, jotka pyritään julkaisemaan keskiviikkona. Määräaika korvaushakemusten jättämiselle ei ole vielä selvinnyt. Se ei kuitenkaan ole umpeutumassa lähipäivinä, joten välitöntä riskiä korvausten menettämisestä ei ole.

KKV huomauttaa, etteivät kuluttajaneuvonta ja Euroopan kuluttajakeskus pysty auttamaan tässä vaiheessa, joten niihin ei kannata olla yhteydessä.

Detur ilmoitti eilen hakeutuvansa konkurssiin. Yhtiö keskeytti matkat syyskuussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut