Danske Bankin ennuste: Suomen talous vajoaa taantumaan jo tänä vuonna – näin synkentyvä tilanne heijastuu Pirkanmaan yrityksiin

Pirkanmaalaisilla yrityksillä on puskuria kohdata ja kestää lähestyvä taantuma, arvioi Danske Bankin Sisä-Suomen yrityspankin johtaja. Vaikka korkojen nousu jatkuu, moni yritys uskaltaa yhä investoida. Suuria investointeja harkitaan nyt kuitenkin tarkkaan.

Lähestyvästä taantumasta ja akuuteista kriiseistä huolimatta yritysten tulisi asiantuntijan mukaan yhä varautua tulevaan. Työvoimapulan odotetaan jatkuvan kriisien jälkeen. Aamulehti kuvasi hitsaajan työtä Tampereella heinäkuussa 2021.

13.10.2022 6:00

Aamulehti

Synkentynyt suhdannetilanne, kallis sähkö ja nousseet korot heijastuvat nyt yritysten tulevaisuuden näkymiin. Danske Bank ennustaa, että euroalueen ja Suomen talous painuvat taantumaan jo tänä vuonna.

”Vielä synkentynyt suhdannetilanne ei merkittävästi näy reaalitalouden luvuissa, mutta kyllä se tulee näkymään tässä talven yli mentäessä”, sanoo pääekonomisti Pasi Kuoppamäki Danske Bankista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut