Työnantajat: Kunta- ja hyvinvointialojen palkankorotukset maksavat veron­maksajille noin 800 miljoonaa euroa vuodessa

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen kertoi syntyneestä sovusta valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 3. lokakuuta 2022.

5.10. 16:19 | Päivitetty 6.10. 21:32

Kuntien ja hyvinvointialueiden työvoimakustannukset kasvavat kahtena seuraavana vuonna noin 800 miljoonaa euroa, kertoo Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat (KT). Summa on KT:n mukaan noin 80–110 miljoonaa suurempi kuin aiemmat arviot.

Muutosta selittävät koronahoitajille maksettava kertapalkkio ja palkkojen yhteensovittaminen.

Luvut sisältävät kunta- ja hyvinvointialueille sovitut sopimuskorotukset, palkkojen kehittämisohjelman, palkkojen yhteensovittamisen ja muut sopimusmuutosten aiheuttamat kulut vuosina 2023 ja 2024.

Hyväksytty sovintoehdotus lisää sote-sopimuksen kuluja vuonna 2023 yhteensä noin 111 miljoonaa verrattuna siihen, mitä KT arvioi kesäkuussa. Koronahoitajille maksettavan kertaerän osuus on noin 34 miljoonaa.

Vuonna 2024 korotukset nostavat kustannuksia noin 83 miljoonaa aiemmin arvioidusta. Lisämenot kohdistuvat hyvinvointialueille ja sote-sopimukseen.

Oikaisu 6.10.2022 kello 21.32: Jutun otsikossa luki alun perin virheellisesti, että pelkästään hoitoalan palkkaratkaisu maksaa veronmaksajille 800 miljoonaa euroa vuodessa. Kyse on koko kunta- ja hyvinvointialan sopimuksien vaikutuksesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut