Pyynikin käsityöläispanimo meni konkurssiin, mutta miten kävi jo tilatuille juomille?

Tilauksia oli sisässä yhteensä 4 000–5 000 euron arvosta. Pyynikin käsityöläispanimon konkurssipesällä ei kuitenkaan ole oikeutta luovuttaa väkeviä, yli 5,5-prosenttisia tuotteita tilaajilleen.

Syyskuussa konkurssiin asetetun Pyynikin käsityöläispanimon toimitilojen edustalla Tampereen Raholassa kuvattiin kesäkuussa. Panimoyhtiöllä oli yli 10 000 osakasta.

3.10. 15:23

Pyynikin käsityöläispanimon konkurssipesä on pystynyt toimittamaan asiakkailleen suurimman osan ennen konkurssia tilatuista tai maksetuista miedoista alkoholijuomista eli lähinnä oluista.

Pyynikin käsityöläispanimo asetettiin konkurssiin 15. syyskuuta Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä. Tämän jälkeen konkurssipesä otti yhtiön omaisuuden haltuunsa.

Lue lisää: Pyynikin käsityöläispanimo on asetettu konkurssiin – 10 000 sijoittajaa uhkaa menettää rahansa

Omaisuuden haltuunoton yhteydessä havaittiin, että yhtiön varastossa on noutamattomia verkkokauppatilauksia. Ostajat eivät siis olleet noutaneet niitä ennen yhtiön konkurssia.

Konkurssipesän pesänhoitajan Jussi Laakkosen mukaan verkkokaupasta tilatut tuotteet oli kuitenkin varastoitu erilleen yhtiön muusta omaisuudesta. Lisäksi kerätyt tilaukset oli eritelty varastoon tilaajan nimen mukaan.

“Siten konkurssipesä voi konkurssilain säännösten mukaisesti luovuttaa mainitut verkko­kauppa­tilaukset asiakkaille. Edellä mainittu ei kuitenkaan koske väkeviä yli 5,5 prosentin juomia, joiden osalta pesällä ei ole mahdollisuutta luovuttaa tuotteita. Tuotteet on myyty Viron verkkokaupasta, eikä niitä siten voida toimittaa Suomen varastosta”, Laakkonen selventää.

Konkurssipesällä kerrotaan olleen vain rajallinen mahdollisuus järjestää verkko­kauppa­tilausten nouto panimo­myymälästä. Tuotteet tuli noutaa 22., 23. tai 26. syyskuuta.

Jos tuotteita ei näiden päivien aikana noudettu, konkurssipesä joutuu myymään tuotteet osana yhtiön muuta varastoa. Konkurssipesän tuli vielä ennen luovutusta saada riittävät viranomaisluvat luovutusten tekemiseen.

Muutamia tuhansia euroja

Pesänhoitaja Laakkosen mukaan suurin osa tilatuista tuotteista saatiin luovutettua varastosta.

Tilauksia oli kymmeniä kappaleita yhteensä 4 000–5 000 euron arvosta.

Pyynikin käsityöläispanimo on myynyt myös juhlavuosi­olutpaketteja, mutta kaikkia oluita ei ehditty valmistaa, eikä niitä siten myöskään ole toimitettu ostajille.

Yhteydenottojen ja käsiteltävien asioiden suuren määrän takia yhteydenotot on pyydetty jätettäviksi ensisijaisesti sähköpostitse.

Tamperelainen yrittäjäryhmä osti viime torstaina konkurssipesältä käsityöläispanimon toiminnan. Luvat saatuaan ryhmä aikoo käynnistää oluen valmistuksen Viron Haljalan panimossaan. Pyynikin Brewing oy:n rekisteröintiä valmistellaan parhaillaan.

Konkurssiin menneessä Pyynikin käsityöläispanimo oy:ssä oli yli 10 000 osakasta.

Lue lisää: Tarina jatkuu: Tamperelainen yrittäjäryhmä osti Pyynikin käsityöläispanimon toiminnan

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut