Finnair aikoo vähentää noin 200 työpaikkaa, joista noin 120 Suomessa

Finnair kertoo lentävänsä tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

29.9. 11:37

Lentoyhtiö Finnair aloittaa lokakuussa muutosneuvottelut, yhtiö tiedottaa.

Suunnitelma voisi toteutuessaan johtaa Finnairin mukaan noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti, joista noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa.

Muutosneuvottelut liittyvät Finnairin uuteen strategiaan, joka keskittyy palauttamaan yhtiön kannattavuuden. Yhtiö tarvitsee mittavia lisäsäästöjä, jotta sen kannattavuus palautuisi samalle tasolle kuin ennen pandemiaa. Finnair kertoo lentävänsä tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin koronapandemiaa edeltävänä aikana.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen myötä sulkeutunut Venäjän ilmatila vaikuttavat merkittävästi liiketoimintaamme. Muiden toimien ohella, joudumme valitettavasti keskustelemaan myös sellaisista keinoista Finnairin tervehdyttämiseksi, jotka ovat henkilöstölle raskaimpia”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Neuvotteluiden piirissä on Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5 300 työntekijää. Neuvottelut eivät koske lentävää henkilöstöä tai muita täysin operatiivisissa tehtävissä toimivia.

Osana neuvotteluita käsitellään sosiaalisen tuen kokonaisuutta, jolla tuettaisiin mahdollisesti työnsä menettäviä.

Finnair julkisti syyskuun alussa uuden strategiansa. Tuolloin yhtiö kertoi aikovansa ”tasapainottaa” lentoverkostoaan ja pienentää lentolaivastoaan.

Yhtiö kertoi vähentävänsä yksikkökustannuksiaan noin 15 prosenttia vuoden 2019 tasosta, ja tavoitteena on vuoden 2024 puolivälistä lähtien viiden prosentin vertailukelpoinen liikevoittotaso. Tällaiseen kannattavuuteen Finnair ylsi ennen koronapandemiaa.

Finnair on toteuttanut jo yli 200 miljoonan euron kustannussäästöohjelman kahden ja puolen viime vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut