Neste selvittää raakaöljyyn perustuvan jalostuksen lopettamista Porvoossa

19.9. 10:00 | Päivitetty 19.9. 10:22

Helsinki

Öljy-yhtiö Neste ilmoittaa käynnistävänsä strategisen selvityksen raakaöljyyn perustuvan jalostuksen lopettamisesta Porvoon jalostamolla ja jalostamon siirtymästä uusiutuvien ja kiertotaloustuotteiden tuotantoon.

Tavoiteltu muutos johtaisi raakaöljyn jalostamisen päättymiseen Porvoossa 2030-luvun puolivälissä.

Muutos alkaisi uusiutuvien ja kiertotalousraaka-aineiden sekä fossiilisten raaka-aineiden yhteisprosessoinnilla ja voisi myöhemmässä vaiheessa jatkua olemassa olevien jalostamoyksiköiden muuttamisella uuteen käyttöön.

Neste ilmoittaa jatkavansa myös aktiivisesti vihreän vedyn mahdollisuuksien tutkimista Porvoon jalostamollaan.

”Nesteen kasvustrategia keskittyy uusiutuviin ja kiertotalousratkaisuihin. Toimintomme Porvoossa muodostavat joustavan ja suuren kokoluokan perustan, joka voi kasvaa tärkeäksi tuotantokeskukseksi uusiutuvien ja kiertotaloustuotteiden liiketoiminnallemme”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus tiedotteessa.

Suunnitellun laajuinen muutos tulisi yrityksen mukaan vaatimaan merkittäviä investointeja tulevan vuosikymmenen aikana ja niistä tehtäisiin erilliset investointipäätökset suunnittelun edetessä.

Neste kertoo suunnitellusta muutoksesta riippumatta varmistavansa myös jatkossa fossiilisten polttoainetuotteiden saatavuuden asiakkailleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut