Uusi ennuste povaa Suomen talouden lipuvan loppuvuonna pieneen taantumaan – kasvu jatkunee kuitenkin jo ensi vuonna

Venäjän hyökkäys Ukrainaan synkisti Euroopan talousnäkymiä enemmän kuin keväällä arvioitiin.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry järjesti Ukrainaa tukevan ja Venäjän hyökkäyksen tuomitsevan mielenosoituksen Helsingissä 2. huhtikuuta 2022. Ukrainassa käytävä sota synkistää talouden näkymiä odotettua enemmän, uskoo työn ja talouden tutkimus Labore.

14.9.2022 0:15

STT, Helsinki

Työn ja talouden tutkimus Labore ennustaa kuluvalle vuodelle 1,8 prosentin talouskasvua. Ensi vuonna kasvun odotetaan hidastuvan 0,7 prosenttiin, jonka jälkeen se kiihtyisi 2,1 prosenttiin vuonna 2024.

Labore kertoo, että alkuvuonna talouskasvua hidasti vielä koronapandemia, mutta ensimmäisellä vuosipuoliskolla talous kasvoi silti voimakkaasti teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden vetämänä. Venäjän sota Ukrainaa vastaan, laajat vastapakotteet, haluttomuus kaupankäyntiin Venäjän kanssa ja energiakriisi ovat kuitenkin synkistäneet talousnäkymiä Euroopassa enemmän kuin keväällä arvioitiin. Keskiviikkona julkaistavasta talousennusteesta ilmenee, että Labore onkin korjannut kevään ennustetta 0,8 prosenttiyksikköä alaspäin heikentyneiden kansainvälisten talousnäkymien takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut