Ruoan hinta nousi heinäkuussa yli 12 prosenttia vuoden takaisesta

Päivittäistavarakauppiaat peräävät nopeita ratkaisuja suomalaisten kuluttajien ostovoiman vahvistamiseksi

Ruoka kallistui Päivittäistavarakaupan mukaan heinäkuussa yli 12 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

30.8. 12:29

STT

Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat kohosivat heinäkuussa 12,4 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Päivittäistavarakauppa ry. Järjestön mukaan kuluttajahintoja nosti tuotantopanosten kallistuminen.

Ruoan hinta nousi selvästi enemmän kuin yleinen hintataso. Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli heinäkuussa 7,8 prosenttia.

”Kasvavan kauppalaskun lisäksi kuluttajien arkea rasittaa sähkön ja polttonesteiden hintojen nousu. Huomenna alkavassa budjettiriihessä tulisi löytää nopeita ratkaisuja suomalaisten kuluttajien ostovoiman vahvistamiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi”, sanoo Päivittäistavarakaupan toimitusjohtaja Kari Luoto tiistaina.

Alkoholijuomien ja tupakan hinnat nousivat neljä prosenttia ja käyttötavaroiden hinnat 6,7 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Päivittäistavarakaupan jäsenyritysten päivittäistavaroiden vähittäismyynnin arvo kohosi heinäkuussa kuitenkin vain 0,7 prosenttia vuoden takaisesta. Vähittäismyynnin arvo oli vajaat 1,9 miljardia euroa.

Vähittäismyynnin arvon kohoaminen selvästi hintoja hitaammin viittaa siihen, että kuluttajat ovat ostaneet halvempia tuotteita tai vähentäneet ostojaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut