Sähkö on tiistaina Suomessa ennätyskallista – hinta kipuaa liki euroon kilowattitunnilta

Pörssisähkö maksaa huomenna arvonlisäveroineen keskimäärin 61,4 senttiin kilowattitunnilta. Hinta on 2020-luvun suurin.

Pörssisähkö on tiistaina kalliimpaa kuin kertaakaan 2020-luvulla.

22.8. 17:01

Markkinahintainen sähkö on Suomessa tiistaina ennätyskallista. Sähköpörssi Nordpoolin mukaan sähkö maksaa tiistaina ilman arvonlisäveroa keskimäärin noin 49,5 senttiä kilowattitunnilta.

Lue lisää: 25 vastausta huippukalliista sähköstä juuri nyt – poimi tästä rahanarvoiset vinkit

Arvonlisäverollinen, kuluttajien sähköstä maksama hinta nousee siis huomenna keskimäärin 61,4 senttiin kilowattitunnilta.

Kalleimmillaan sähkö on tiistai-iltana. Kello 20–21 välillä sähkö maksaa lähes 93 senttiä kilowattitunnilta. Myös halvimmillaan sähkö on huomenna varsin kallista, sillä aamukolmen ja neljän välissä sähkö maksaa arvonlisäveroineen 19,3 senttiä kilowattitunnilta.

Tänä vuonna pörssisähkö on maksanut Suomessa arvonlisäveroineen keskimäärin 15,7 senttiä kilowattitunnilta. Koko 2020-luvulla pörssisähkö on maksanut keskimäärin 8,5 senttiä kilowattitunnilta.

Tiistain päivähinta on äärimmäisen kova. Nordpoolin mukaan sähkön keskimääräinen päivähinta ei ole ollut Suomessa näin korkea ainakaan kertaakaan 2020 luvulla. Esimerkiksi 23. elokuuta 2021 sähkö maksoi arvonlisäveroineen keskimäärin noin 8,2 senttiä kilowattitunnilta.

Myös edellinen ennätys on peräisin tämän vuoden elokuulta. Maanantaina 8. elokuuta sähkö maksoi keskimäärin 59,7 senttiä kilowattitunnilta.

Maanantaina 8. elokuuta nähtiin myös korkein yksittäinen tuntihinta. Tuolloin sähkö maksoi arvonlisäveroineen korkeimmillaan yli euron kilowattitunnilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut