Valmet kertoo isosta investoinnista Tampereelle – Puristinhuopatuotantoon 18 miljoonaa euroa

Valmet hankkii kudosten valmistusyksikköönsä Tampereelle uuden esineulauslinjan ja neulauskoneen. Koneet tulevat käyttöön syksyllä 2024.

18.8. 15:59

Aamulehti

Sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle prosessiteknologiaa, automaatioratkaisuja ja palveluja toimittava ja kehittävä Valmet hankkii kudosten valmistusyksikköönsä Tampereelle uuden esineulauslinjan ja neulauskoneen. Tehdas sijaitsee Tampereella Hankkiossa.

Investoinnin arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

Valmetin Kudokset-liiketoimintayksikön johtaja Tero Kokko kertoo, että investointi on mittakaavassaan merkittävä ja suuri osa investoinnista käytetään kahteen hankittavaan koneeseen. Koneet tulevat käyttöön syksyllä 2024.

Kokko kertoo, että koneilla valmistetaan huopia, joita käytetään pehmopaperin, paperin, kartongin ja sellun valmistuksessa.

”Valmistamme eri tyyppisiä huopia riippuen sovelluksesta. Esineulauskoneella valmistamme neulattavan harson, joka yhdistetään neulauskoneella kudottuun pohjakankaaseen. Lopputuloksena muodostuu huopa.”

Kokko kertoo, että vastuullisuus on yritykselle tärkeää.

”Investoimme tuotekehitykseen ja tutkimme erilaisia materiaaleja pienentääksemme asiakkaittemme ja omaa hiilijalanjälkeämme. Kierrätämme myös omassa tuotannossamme syntyvää haaskiota, esimerkiksi hahtuvan valmistuksessa syntyvää ylijäämää hyödynnetään uusiin huovan harsokerroksiin.”

Valmet on valmistanut puristinhuopia Tampereella vuodesta 1882 lähtien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut