OP sulkee lähes 2 000 maksukorttia niiltä lähteneiden omituisten veloitusten vuoksi – näin asiakkaat saavat tiedon korttinsa sulkemisesta

Asiakkaille ei ole vielä ilmoitettu korttien sulkemisesta. OP hyvittää asiakkailleen tileiltä lähteneet veloitukset.

OP sulkee lähes 2 000 maksukorttia, mutta vielä ei ole tiedossa, kuinka moni niistä on pirkanmaalaisilla asiakkailla. Kuva on otettu elokuussa 2018.

16.8. 17:42 | Päivitetty 17.8. 11:03

Aamulehti

OP sulkee 1 814 maksukorttia, koska niihin on kohdistunut luvattomia veloituksia, OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte vahvistaa Aamulehdelle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Veloitukset ovat olleet yhden euron suuruisia, ja ne on tehty Espanjassa sijaitsevan Ruums Technologies -nimisen yhtiön nimissä. Korte pitää veloituksia testikokeiluina, joilla katsotaan, menisivätkö myös suuremmat veloitukset myöhemmin läpi. Veloitukset ovat hänen mukaansa menneet pääosin korttien credit-puolelta.

Korte ei osaa kertoa, kuinka monta suljettavaa korttia on Pirkanmaalta. ”Nämä kohdistuvat varmasti tasaisesti koko asiakaskuntaan. Sellaista logiikkaa ei varmasti ole, että ne kohdentuisivat alueellisesti.”

OP ei ole vielä ilmoittanut korttien omistajille sulkemisista. Yhteydenotot tehdään hänen mukaansa vaiheittain. ”Asiakas saa tiedon verkkopankkinsa viestitoimintoon. Kerromme, milloin uusi kortti tulee ja käymme tapahtuneen läpi. Jos asiakas ei ole lukenut verkkoviestiä, muistutamme tekstiviestillä, että olisi tärkeä viesti luettavissa. Asiakas saa tarkemmat tiedot, milloin uusi kortti saapuu postin mukana.”

Maksukortit suljetaan vasta sen jälkeen, kun asiakkaat ovat saaneet uudet kortit käyttöönsä. OP hyvittää asiakkailleen veloitukset.

Kohteet valikoitu sattumalta

Korte uskoo, että OP valikoitui luvattomien veloitusten kohteeksi, koska se on suuri pankki Suomessa. Se puolestaan on sattumaa, miten juuri tietyt kortit ovat valikoituneet kohteiksi.

”Rikolliset generoivat automaattisesti korttinumeroita. Kun he tekevät niitä huikeita määriä, sinne sattuu todellisia numeroita joukkoon”, hän selittää. ”Onneksi saimme ne hyvin nopeasti kiinni ja tuli vain testitapauksia, eikä suurempia summia saatu läpi.”

Korte ei lähde tässä vaiheessa arvailemaan, onko veloitusten takana jokin muu taho kuin Espanjaan sijoittuva firma. Hän kertoo, että se käydään OP:ssa tarkkaan läpi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut