Polttoaineiden hinnat jatkavat laskuaan – Tampereella päästiin maanantaina lähelle kahta euroa

Polttonesteiden hinnat ovat laskeneet kesäkuusta lähtien 13–14 prosentilla. Pahimmillaan polttoaineiden hinnat lähentelivät Suomessa jo kolmea euroa.

Polttoaineiden hinnat ovat jatkaneet laskuaan. Kuvassa Neste Express -asema Espoon Lommilassa 26. heinäkuuta 2022.

9.8. 11:38

Aamulehti

Polttonesteiden hinnat jatkoivat laskuaan viime viikolla, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan diesellitran keskihinta Suomessa oli viime viikolla 2,17 euroa, kun se edellisellä viikolla oli 2,21 euroa.

95E10-bensiinin keskimääräinen litrahinta oli viime viikolla 2,22 euroa, kun se edellisellä viikolla oli 2,25 euroa. 98E5-bensiinin keskimääräinen litrahinta puolestaan putosi 2,32 euroon edellisen viikon 2,34 eurosta.

Polttonesteiden hinnat ovat Tilastokeskuksen mukaan laskeneet kesäkuusta alkaen. Bensiinien hinnat ovat laskeneet kesäkuun puolivälistä alkaen. Tuolloin 95E10-bensiinin keskimääräinen litrahinta oli 2,57 euroa ja 98E5-bensiinin keskimääräinen litrahinta 2,67 euroa.

Dieselin hinta kääntyi laskuun kesä-heinäkuun vaihteessa. Tuolloin dieselin keskimääräinen litrahinta oli Tilastokeskuksen mukaan korkeimmillaan 2,53 euroa.

Dieselin ja 95E10-bensiinin hinnat ovat laskeneet alkukesän huippuluvuista noin 14 prosenttia ja 98E5-bensiinin hinta noin 13 prosenttia.

Maanantaina päästiin lähelle kahta euroa

Polttoaine.net-verkkosivustolle kirjattujen tietojen mukaan Tampereella 95E10-bensiini maksoi maanantaina Turtolan Citymarketin Nesteellä 2,054 euroa litralta ja Jäähovin Nesteellä 2,069 euroa litralta.

Muualla Pirkanmaalla yhtä matalia litrahintoja kirjattiin maanantaina vain Pirkkalan Linnakallion Nesteellä, jossa litra 95-laatuista polttoainetta maksoi 2,054 euroa.

Turtolan Citymarketin Nesteellä diesel maksoi maanantaina 2,069 euroa litralta ja 98E5-laatuinen polttoaine 2,144 euroa litralta.

Raakaöljyn hinta laskusuunnassa

Polttonesteiden hinnanlaskun taustalla on muun muassa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätös alentaa väliaikaisesti polttoaineiden jakeluvelvoitetta eli uusiutuvien polttoaineiden osuutta myydystä polttoaineesta.

Myös öljyn maailmanmarkkinahinnat ovat olleet viime aikoina laskusuunnassa. Viime viikolla raakaöljyn hinta putosi Venäjän Ukrainaan kohdistamaa hyökkäystä edeltäneelle tasolle, kun Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta painui alle 94 dollariin tynnyriltä. Edellisen kerran hinta oli alle 94 dollarissa 22. helmikuuta eli kaksi päivää ennen Venäjän suurta hyökkäystä Ukrainaan.

Uutistoimisto Reuters arvioi viime viikolla, että maailmantalouden näkymien heikkeneminen painaa raakaöljyn hintaa alas, kun Yhdysvaltojen ja monien Euroopan maiden ajautumista taantumaan on pidetty mahdollisena.

Päivitetty 9.8.2022 kello 12.11: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut