Hintapaineisiin helpotusta: Olkiluoto 3:n koekäyttö pääsi jatkumaan

Olkiluoto 3:n koekäyttö jouduttiin keskeyttämään kesäkuussa teknisen vian vuoksi.

Teollisuuden Voiman Olkiluoto 3:n koekäyttö jatkui maanantaina ja se alkoi tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon. TVO:n Olkiluodon ydinvoimalat OL 2 ja OL 3 (vas.) Eurajoella kuvattiin 29. toukokuuta 2018.

8.8. 18:32

Eurajoki

Pörssisähkön hintapaineisiin tuli maanantaina helpotusta, kun Teollisuuden Voiman Olkiluodon ydinvoimalan kolmannen laitosyksikön koekäyttö jatkui ja se alkoi tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon. Koekäyttö jouduttiin keskeyttämään kesäkuussa teknisen vian vuoksi.

Koekäytön piti jatkua jo maanantaiaamuna, mutta odotettua pitemmäksi venyneiden valmistelevien toimenpiteiden vuoksi koekäytön jatkuminen lykkääntyi iltapäivään.

Viestintäpäällikkö Johanna Ahon mukaan kolmosyksikön on määrä tuottaa maanantai-iltana sähköä 330 megawatin teholla ja tiistain mittaan tuotanto nousee noin 870 megawatin tasolle eli 60 prosenttiin yksikön kokonaiskapasiteetista, jolla tasolla koekäyttöä jatketaan.

Koekäytön aikaisten testien tarkoituksena on TVO:n mukaan testata laitosta erilaisissa tilanteissa eri tehotasoilla. Samaan aikaan testataan myös valtakunnan verkon toimivuutta esimerkiksi äkillisissä sähkönmenetystilanteissa.

Koekäyttövaiheen on määrä päättyä joulukuussa, jolloin laitosyksikön säännöllinen sähköntuotanto toivon mukaan alkaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut