Solidiumin toimitus­johtaja kertoo yhtiön tarkastelleen sääntelyään sisä­piirin­tiedon väärin­käytön jälkeen – ”Jos joku päättää tehdä rikoksen, sitä on todella vaikea ennalta­ehkäistä”

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin sijoituspäällikkö sai tuomion sisäpiirintiedon väärinkäytöstä. Solidiumin toimitusjohtajan Reima Rytsölän tiedossa ei ole, että yhtiön sisällä olisi aiemmin tapahtunut vastaavaa.

Solidiumin johdossa hiljattain aloittaneen Reima Rytsölän mukaan yhtiön sisäpiirisääntelyä on käyty läpi myös erikseen poliisitutkinnassa.

6.8. 12:42

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin toimitusjohtaja Reima Rytsölä toivoo Solidiumin sijoituspäällikön saaman tuomion toimivan varoittavana esimerkkinä siitä, ettei rikos kannata.

Lue lisää: Valtion sijoitusyhtiön päällikkö vuosi tietoa useista pörssi­yhtiöistä – tuomittiin törkeästä sisäpiirin­tiedon väärin­käytöstä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä. Sijoituspäällikkö vuoti niin puolisolleen kuin sukulaisilleen sisäpiirintietoa, jonka perusteella he ostivat kuuden pörssiyhtiön osakkeita tai johdannaisia.

”Tämä on tuomittava ja harmillinen tapahtuma. Sijoituspäällikkö on paitsi rikkonut lakia myös kaikkia Solidiumin sisäisiä säännöksiä”, Rytsölä sanoo.

Rytsölä kertoo, että Solidium on tapauksen jälkeen tarkastellut sisäistä sääntelyään ja selvittänyt, onko sääntelyssä kehitettävää.

Lisäksi yhtiön sisäpiirisääntelyä on käyty läpi myös erikseen poliisitutkinnassa.

”Poliisitutkinta totesi sääntelyn moitteettomaksi. Tässä valossa sääntelyä ei ole tarvetta muuttaa”, Rytsölä sanoo.

”Tässä on se ongelma, että jos joku päättää tehdä rikoksen, sitä on todella vaikea ennaltaehkäistä ilman täydellistä ympärivuorokautista valvontaa. Sellainen valvonta ei tietenkään ole mahdollista.”

Rytsölän mukaan sijoituspäällikön tehtäviin luonnollisesti kuuluu pääsy markkinoilla julkistamattomaan tietoon. Tiedon väärinkäyttämistä pyritään ehkäisemään sisäisellä sääntelyllä, kaupankäyntikielloilla ja sisäpiirirekistereillä.

”Jos joku päättää tuottamuksellisesti rikkoa säännöksiä, siitä yleensä jää jälkikäteen kiinni, kuten tässä tapauksessa on juuri käynyt.”

Rytsölä aloitti tehtävässään aivan hiljattain. Hän on työskennellyt Solidiumin toimitusjohtajana vasta kuusi päivää.

”Työ on alkanut aika tapahtumarikkaasti.”

Rytsölän tiedossa ei ole, että valtion omistaman sijoitusyhtiön sisällä olisi aiemmin tapahtunut sisäpiirintiedon väärinkäytöksiä.

Tuomion saanut sijoituspäällikkö ei työskentele enää Solidiumin palveluksessa.

”Solidium sai tiedon poliisitutkinnasta 26. maaliskuuta 2021. Sijoituspäällikön työsuhde purettiin 31. päivä maaliskuuta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut