Siirrettäviä rakennuksia vuokraava tamperelainen Parmaco kasvaa – yritys­kauppa mahdollistaa kasvun sote-markkinalla

Tamperelainen Parmaco vuokraa yrityskaupan jälkeen sekä puisia että teräksisiä siirtokelpoisia rakennuksia.

Parmacon toimittamat siirtokelpoiset rakennukset ovat viime vuosina olleet Pirkanmaalla koululaisten käytössä muun muassa Akaan Viialassa.

1.8. 13:51

Aamulehti

Tamperelainen siirtokelpoisia rakennuksia vuokraava Parmaco Group oy ostaa Fixcel Group oy:n. Kauppahintaa ei julkisteta.

Parmaco on erikoistunut lainattaviin puurakennuksiin. Pirkanmaalla Parmacon vuokraamissa tiloissa ovat toimineet viime vuosina esimerkiksi Olkahisen koulu Tampereella ja Viialan koulukampus Akaassa.

Parmaco Groupin vt. toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo, että yrityskaupan jälkeen yhtiö voi tyydyttää asiakkaiden tarpeet aiempaa paremmin, sillä vuokrattavien lainarakennusten valikoima kasvaa teräsrakennuksiin. Fixcel Group on erikoistunut teräs­kenno­rakentamiseen.

”Pystymme jatkossa toimittamaan sekä puusta että teräksestä tehtyjä rakennuksia”, Lehtoranta sanoo. ”Se [yrityskauppa] tuo meille ihan uutta teknologiaa sen lisäksi, että se tuo meille normaalia liiketoiminnan kasvua.”

Ovet auki sote-markkinaan

Teräs on Lehtorannan mukaan ylivoimainen rakennusmateriaali, kun rakennukselta edellytetään esimerkiksi erityistä paloturvallisuutta, allergiavapautta tai korkeutta.

Hän kertoo, että yrityskauppa avaa ovet myös sosiaali- ja terveydenhuoltomarkkinalle, jossa teräsrakennukset ovat kysyttyjä. ”Kun puhutaan esimerkiksi sairaalarakennuksista, teräs on usein siihen ympäristöön [puuta] sopivampi. Hiukkasvapaa rakentaminen sopii siihen ympäristöön.”

Yrityskauppa mahdollistaa Lehtorannan mukaan myös kansainvälistymisen. ”Keski-Euroopassa on esimerkiksi paljon enemmän teräs- kuin puurakentamista. Jatkossa ulkomaille meno on helpompaa.”

Parmacolla on noin 300 työntekijää Tampereella, Leppävirralla, Pyhäjoella ja Ruotsin-tytäryhtiössä. Yhtiö liikevaihto oli 47 miljoonaa ja tilikauden tulos 656 000 euroa vuonna 2021.

Fixcelillä on noin 50 työntekijää talotehtaalla Hämeenlinnassa ja pääkonttorilla Helsingissä. Fixcel Group oy:n liikevaihto oli 23,2 miljoonaa ja tilikauden tulos 1,1 miljoonaa euroa maaliskuussa 2021 päättyneellä tilikaudella.

Lehtoranta kertoo, että yrityskauppaa valmisteltiin kuukausia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut