Air Balticin lennot nousivat kesä­matkailijoiden suosioon – talveksi Tampere-Pirkkalan reitteihin tulee ainakin yksi iso muutos: ”Tilalle tulee jokin toinen kohde”

Kesällä lentoyhtiö Air Balticin suosituin kohde on ollut Malaga.

Lentoyhtiö Air Balticin yhteydet Tampere-Pirkkalan lentoasemalta ovat olleet matkailijoiden suosiossa. Aamulehti astui yhtiön koneen kyytiin, kun Pirkkalasta lennettiin kohti Espanjan Malagaa toukokuussa.

29.7. 17:30

Aamulehti

Tampere-Pirkkalan lentokentälle toukokuussa toimintaansa laajentanut lentoyhtiö Air Baltic on ollut matkustajien suosiossa, hieman tahmaista alkua lukuun ottamatta.

”Toukokuussa ihmiset eivät uskaltaneet vielä matkustaa niin paljon koronapandemian jäljiltä, joten silloin lentoyhtiö jäi tavoitteestaan hieman jälkeen, ihan odotetusti. Mutta nyt kesällä ihmiset ovat löytäneet Air Balticin suorat lennot ja tavoitteeseen on taas päästy”, kertoo lentoliikenteen asiantuntija Marja Aalto Visit Tampereesta.

Lue lisää: Tampere-Pirkkalan lentoliikenne elpyy vauhdilla, kesäkuussa matkustajia jo enemmän kuin ennen koronaa – ”Vielä ei olla kapasiteetin rajoilla”

Hänen mukaansa Tampere-Pirkkalan lentokentällä asioi kesäkuussa yli 20 000 matkustajaa. Reitti­matkustajista reilut kaksi kolmasosaa lensi nimenomaan Air Balticilla.

”Heinäkuun luvut ovat todennäköisesti vielä suurempia, mutta tarkempia tietoja niistä saadaan vasta parin kuukauden päästä. Näistä ollaan kyllä oltu tosi iloisia jo nyt”, Aalto toteaa.

Talven reitit suunnitteilla

Kesällä Air Balticin lentokohteista ylivoimaisesti suosituin on ollut Málaga.

”Yllättävän hyvin ovat nämä muutkin reitit olleet kiinnostuksen kohteina. Oslon lennoilla on esimerkiksi ollut yllättävän paljon matkustajia, vaikka se lisättiin valikoimaan vähän sellaisena mustana hevosena. Myös Amsterdam on kiinnostanut kovasti näin kesällä.”

Lue lisää: Lensimme Pirkkalasta Málagaan ja selvitimme, miten Aurinkorannikosta saa kaiken olennaisen irti – Katso tästä, mitä lomailu maksaa ja mitä kannattaa tehdä lyhyessäkin ajassa

Aallon mukaan kohti talvea kuljettaessa lentoyhtiön reiteissä saatetaan kuitenkin nähdä muutoksia.

”Vielä ei voi kovin paljoa kertoa, mutta sen voin sanoa, että esimerkiksi Rodoksen tilalle tulee jokin toinen kohde. Odotuksena on, että työmatkustus virkistyy. Sen pohjalta katsellaan talven reittejä”, hän paljastaa.

Koneissa on tilaa

Marja Aallon mukaan Air Balticin lyhyen aikavälin tavoitteena on saada reittiensä koneet täytettyä matkustajista. ”Lennoilla on vielä tilaa, vaikka täyttöasteen suhteen ne ovatkin päässeet tavoitteeseen kesällä. Pidemmän aikavälin tavoite lentoyhtiölle olisi saada toinen kone Pirkkalaan.”

Aalto iloitsee siitä, ettei lentokentällä ole jouduttu kohtamaan samankaltaisia haasteita kuin muilla Euroopan kentillä.

”Helsinki-Vantaallakin on ollut useiden tuntien jonoja työvoimapulan takia. Tätä ongelmaa ei Pirkkalassa ole ollut, ja se on ollut meidän etumme. Toivotaan, että ihmiset muistaisivat vielä kesänkin jälkeen, kuinka vaivatonta lomailu on tällaisilla suorilla ja nopeilla lennoilla.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut