Tapahtumalippuja myyty tänä kesänä jopa 50 prosenttia enemmän kuin vuonna ennen koronaa: ”Myyntikäyrät ampaisivat välittömästi nousuun”

Tapahtuma- ja matkailuala iloitsevat koronarajoitusten purun myötä muuttuneesta tilanteesta, joka on näkynyt kesän aikana jopa ennätyssuurina kävijämäärinä eri tapahtumissa sekä kasvaneissa matkustajamäärissä.

Korona-rajoitusten purkaminen näkyi tapahtuma-alalla välittömästi. Tapahtumien lisäksi suomalaiset ovat tänä kesänä suunnanneet ahkerasti myös ulkomaille ja tämä näkyy lentoasemilla kasvavina matkustajamäärinä.

3.8. 5:45

Aamulehti

Puutarha- ja rakennusalan näkemys siitä, että vapaa-aikaa on kanavoitu tänä kesänä kodin laittamisen sijaan koronarajoitusten kohteena olleisiin tapahtumiin sekä matkailuun, ei ole tuulesta temmattu.

Tapahtumateollisuuden vaikuttamisjohtaja Maria Sahlstedt sanoo, että koronarajoitusten purkaminen näkyi tapahtuma-alalla välittömästi.

”Maaliskuussa myyntikäyrät ampaisivat välittömästi nousuun ja tilanne muuttui todella radikaalisti, kun kaikenlaiset tapahtumat alkoivat vetämään.”

Sahlstedt kertoo, että kesä- ja heinäkuun aikana tapahtumien myynti on ollut paikka paikoin kymmeniä prosentteja, jopa 50 prosenttia korkeampaa kuin aikaisempana tapahtumien vertailukelpoisena vuonna 2019. Sahlsted sanoo, että tilannetta selittää osaltaan se, että myös tapahtumia on järjestetty enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Erilaisiin tapahtumiin lippuja myyvän Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa allekirjoittaa Sahlstedtin näkemyksen tapahtumien suosiosta. Merimaa sanoo, että Tiketin myynnin osalta ollaan kumulatiivisesti laskettuna yli vuoden 2019 vauhdissa.

Merimaan mukaan Tiketille huhtikuu oli erityisen hyvä kuukausi. Touko- ja kesäkuussa oli hieman rauhallisempaa, mutta heinäkuussa ennätysyleisöjä tekivät hänen mukaansa useammat tapahtumat.

Matkustaminen kiinnostaa

Tapahtumien lisäksi suomalaiset ovat tänä kesänä suunnanneet ahkerasti myös ulkomaille ja tämä näkyy myös lentoasemilla. Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo, että erityisesti Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat palautuneet voimakkaasti kuluvan kesälomakauden aikana.

Mäki kertoo, että tammi-kesäkuun välisenä aikana Helsinki-Vantaalta on lennetty ahkerasti esimerkiksi Saksaan, Espanjaan, Ruotsiin ja Iso-Britanniaan.

Kesäkuun aikana Helsinki-Vantaan kautta kulki lähes 1,3 miljoonaa matkustajaa. Mäki sanoo, että kesäkuun matkustustahti on jatkunut odotetusti myös heinäkuussa.

”Näyttää siltä, että nyt patoutunutta matkustushalukkuutta löytyy koronan jäljiltä valtavasti”, Mäki kommentoi matkustustilannetta Aamulehdelle sähköpostitse.

Vilkasta on ollut myös Tampere-Pirkkalassa. Lentoaseman päällikkö Mari Nurminen kertoo, että kesäkuussa lentoasemalla rikkoutui 21 100 matkustajan raja, joka ylitti lentoaseman vuoden 2019 kesäkuun matkustajamäärän.

Heinäkuu oli lentoasemalla kesäkuutakin vilkkaampi, kun kuukaudenmatkustajamäärä nousi yli 25 000. Nurminen kertoo, että vuonna 2019 heinäkuussa matkustajia oli noin 14 000.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut