Ilo ”lähes ilmaisesta” sähköstä jäi lyhyeksi: Keskiviikkona sähkön hinta nousee jo lähes entisiin korkeuksiinsa

Pörssihintainen sähkö maksaa keskiviikkona keskimäärin 8,3 senttiä kilowattitunnilta. Tiistaina keskihinta oli vain noin 0,7 senttiä kilowattitunnilta.

Tiistaina sähkö oli vuoden 2022 hintoihin nähden poikkeuksellisen halpaa. Lähes ilmainen hinta johtui lähinnä poikkeuksellisen hyvästä tuulivoimatuotannosta.

26.7. 16:28

Riemu ”lähes ilmaisesta” pörssisähköstä on jäämässä päivän mittaiseksi, sillä keskiviikkona markkinahintainen pörssisähkö palaa lähes entisiin hintoihinsa.

Nord pool -sähköpörssin mukaan pörssihintainen sähkö maksaa keskiviikkona keskimäärin 8,3 senttiä kilowattitunnilta. Tiistaina keskihinta oli vain noin 0,7 senttiä kilowattitunnilta. Keskihinta ei ole ollut yhtä matala kertaakaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.

Halpoja tunteja on tarjolla on myös keskiviikkona. Aamuyöstä kolmen ja neljän välillä pörssisähkö maksaa Nord poolin mukaan alimmillaan vain sentin kilowattitunnilta. Aamukymmenestä eteenpäin sähkön hinta kallistuu jälleen tuntuvasti. Korkeimmillaan iltakuudelta sähkö maksaa jo yli 19 senttiä kilowattitunnilta.

Lue lisää: Pörssisähkön hinta romahti – sähkö on tänään tiistaina lähes ilmaista

Tiistaina sähkö oli vuoden 2022 hintoihin nähden poikkeuksellisen halpaa. Lähes ilmainen hinta johtui lähinnä poikkeuksellisen hyvästä tuulivoimatuotannosta. Suomen tuulivoimatuotannon täysi kapasiteetti on tällä haavaa noin 4 000 megawattia.

”Loppuvuoden aikana tilanne tulee paranemaan entisestään, kun tuulivoimaloita tulee valmistumaan lisää. Meidän ennusteemme on, että loppuvuodesta kapasiteetti tulee olemaan noin 5 000 megawattia”, sanoi Suomen kantasähköverkkoa ylläpitävän Fingridin strategisen verkkosuunnittelun päällikkö Mikko Heikkilä maanantaina.

Myös keskiviikkona sähkö on tämän kesän hintoihin verrattuna varsin edullista. Esimerkiksi heinäkuussa pörssisähkön keskihinta on ollut vain kolmena päivänä keskiviikon hintaa matalampi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut