Pihlajalinna ostaa enemmistön kainuulaisesta lääkäriyhtiöstä

Osakekaupan on tarkoitus tulla voimaan syyskuussa.

7.7. 22:17 | Päivitetty 8.7. 16:37

Aamulehti

Pihlajalinna aikoo laajentaa toimintojaan Kainuun seudulle. Tamperelaisen terveydenhuoltoyhtiön tytäryhtiö Pihlajalinna Terveys oy ostaa 70 prosenttia Mediellen oy:n osakekannasta.

Mediellen tarjoaa yksityisiä lääkäripalveluita sekä lääkäreiden ja hoitajien vuokraustoimintaa Sotkamossa, Kuhmossa ja Suomussalmella. Yhtiö on perustettu vuonna 2020. Yhtiön liikevaihto elokuussa 2021 päättyneellä tilikaudella oli noin 572 000 euroa ja tilikauden tulos 66 000 euroa miinuksella.

Osakekannan kauppaa koskeva kauppakirja allekirjoitettiin torstaina 7. heinäkuuta. Kaupan on tarkoitus tulla voimaan 1. syyskuuta.

Pihlajalinna tuottaa muun muassa lääkärinvastaanottopalveluita ja erikoissairaanhoidon palveluita, työterveyden ja suunterveyden palveluita sekä asumis- ja hyvinvointipalveluita.

Tänä vuonna yritys avasi vastaanottokeskuksen Sastamalan Karkkuun. Viime kesänä Pihlajalinna osti koko Pohjola-sairaalan osakekannan.

Pihlajalinnan liikevaihto oli 577,8 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos oli 19,1 miljoonaa viime vuonna.

Oikaisu 8.7.2022 kello 16.37: Pihlajalinnan liikevaihto oli 577,8 miljoonaa euroa viime vuonna. Jutussa luki ensin virheellisesti, että liikevaihto oli 577,8 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut