Data-asiantuntijayritys laajenee Tampereelle heinäkuussa – aikoo palkata 10 työntekijää vuoden loppuun mennessä

Tampereelle yrityksen houkutteli osaajat ja asiakkaat. Toiveissa on, että korkeakoulujen kautta löytyisi uusia työntekijöitä.

1.7. 5:30

Aamulehti

Dataan ja analytiikkaan keskittyvä Brightly avaa toimipisteen Tampereelle heinäkuussa. Jo ennestään Helsingissä ja Oulussa toimivaa yritystä veti Tampereelle alan osaajat sekä asiakkaat.

”Tampereella on paljon teollisuutta sekä it-ratkaisuja ja ohjelmistoja tarvitsevia yrityksiä. Olemme näin lähempänä paikan päällä”, ratkaisuarkkitehti ja syntyperäiseksi tamperelaiseksi tunnustautuva Pasi Lantiainen kertoo. ”Kun olemme Tampereella, olemme lähempänä muutakin Suomea. Jos taas Helsingistä ponnistaisi Pohjanmaan suuntaan tai Keski-Suomesta ylöspäin, matkaa tulisi jo paljon.”

Keskustorille avattavassa toimipisteessä työskentelyn aloittaa heti vajaat kymmenen henkilöä. Joukko kasvaa parilla uudella työntekijällä lähikuukausina. Yhtiön tavoitteena on työllistää noin kymmenen henkilöä Tampereella vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen tarkoituksena on jatkaa tasaista kasvua.

Lantiaisen mukaan toimipiste avataan 20. heinäkuuta. Nyt avattavassa toimipisteessä on 250 neliötä, mutta Brightly ennakoi, että se tarvitsee suurempia tiloja jo kahden vuoden kuluttua.

Mikä?

Brightly

Asiantuntijayritys, joka keskittyy data- ja tekoälypohjaisiin digitaalisiin palveluihin, pilvipohjaisiin tietovarastoihin sekä data-analytiikkaan.

Toteuttaa muun muassa digitaalisia palvelukokonaisuuksia, jotka tehostavat automaatiolla asiakaspalvelu- ja tuotantoprosesseja.

Toimitusjohtajana Ilpo Rouhola.

Osa Reaktor-ryhmää.

Toimii jo ennestään Helsingissä ja Oulussa.

Työllistää noin 50 henkilöä.

Liikevaihto 2,4 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 361 000 euroa vuonna 2021.

Asiakkaat yrityksiä

Brightly työskentelee pääasiassa yksityissektorin ja teollisuuden parissa pilvipohjaisissa data- ja analytiikka-, internet of things – ja digiratkaisujen kehityshankkeissa.

Lantiainen kertoo, että internet of things viittaa siihen, että yritysmaailmassa koneet ja laitteet alkavat olla jollain tasolla yhteydessä internetiin.

”Jos ajattelee Tampereella toimivia isoja teollisuusyrityksiä, jotka valmistavat koneita tai joissa pyörii jokin prosessi, laitteita monitoroidaan aina vaan tarkemmin ja tarkemmin.”

Yritys toivoo saavansa Tampereelta korkeakoulujen kautta uusia työntekijöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut