Tampereen Ruskon jätteenkäsittelylaitos siirtyy uuteen omistukseen – ”Kyse on erittäin merkittävästä kaupasta”

Ympäristöhuoltoalalla toimiva Remeo ostaa Delete ympäristöpalvelut oy:n 36,3 miljoonalla eurolla. Toiminta Deleten Tampereen Ruskon jätteenkäsittelytehtaalla jatkuu entiseen tapaan, mutta kierrätysastetta halutaan nostaa.

Tampereen Ruskossa sijaitseva jätteenkäsittelylaitos vaihtaa omistajaa, kun ympäristöhuoltoalalla toimiva Remeo ostaa laitoksen omistaneelta Delete ympäristöpalveluilta.

30.6. 14:00

Aamulehti

Ympäristöhuoltoalalla toimiva Remeo ostaa muun muassa Tampereen Ruskon jätteenkäsittelylaitoksen omistavan Delete ympäristöpalvelut oy:n, jonka liiketoiminta siirtyy kaupan myötä kokonaisuudessaan Remeolle.

Toiminta Tampereen Ruskon ja muiden Deleten omistamien käsittelylaitosten osalta jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti, kertoo Remeon liiketoiminnanjohtaja Mauri Lielahti.

”Tampereen laitos on profiloitunut rakennus- ja purkujätteen käsittelyyn, jota se on tehnyt vanhan konsernin osana pitkään ja tulee jatkamaan sitä myös osana Remeota.”

Erityisesti jätteiden kierrätysastetta halutaan kuitenkin Lielahden mukaan kehittää ja hiilidioksidijalanjälkeä pienentää. Kiertotaloutta halutaan edistää tuottamalla jätteistä entistä enemmän raaka-aineita, kuten muovia, kuituja ja metalleja.

”Lähdemme yhdessä miettimään kehitysideoita ja sitä, miten tehdä asioita paremmin sekä opettelemaan yhteiseloa ja hakemaan parhaita puolia jokaisesta paikasta.”

Rakennus- ja purkujätteen kierrätysaste tulisi EU:n jätesäädöspaketin toimeenpanon myötä olla vähintään 70 prosenttia, mikä on tavoitteena myös Remeolla.

”Uskomme, että se 70 prosenttia on tehtävissä.”

Oppeja on Lielahden mukaan saatu viime vuonna Vantaalle valmistuneesta älyteknologiaa hyödyntävästä uudesta materiaalinkierrätyslaitokselta.

Yrityskauppa tuo Ruskoon Remeon teknologista osaamista, jonka avulla jätteiden prosessointia voidaan tehostaa, kertoo Lielahti.

Mikä?

Remeo oy

Suomalainen ympäristöhuoltoalan yritys, joka on keskittynyt erityisesti jätehuoltoon ja kiertotalouden ratkaisuihin.

Liikevaihto 92 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Yrityksellä on 10 kierrätys- ja hyötykäyttömateriaaleja vastaanottavaa laitosta ympäri Suomen. Laitoksilla kierrätetyt ja käsitellyt materiaalit toimitetaan jatkokäsittelyyn tai jalostukseen teollisuuden raaka-aineeksi.

Pääkonttori sijaitsee Vantaalla ja yritys työllistää noin 400 ihmistä ympäri Suomen.

Remeon ostaman Delete Ympäristöpalvelu oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 25 miljoonaa euroa. Kierrätyksen alalla toimivalla yhtiöllä on 7 toimipistettä ja yhtiön palveluksessa on noin 30 henkilöä.

Ruskon tehtaan ongelmat selvitetty

Pirkanmaan ely-keskus vaati vielä vuonna 2020 Ruskon jätteenkäsittelylaitokselta tehokkaampia toimenpiteitä, jotta sen toiminta vastaisi ympäristöluvan määräyksiä.

Ongelmana oli luvanvastainen jätteiden varastointi, minkä seurauksena syntyi muun muassa tulipaloja ja hajuhaittoja.

Lielahden mukaan ongelmat on saatu sittemmin hoidettua jo edellisen omistajan aikoina.

”Kaikki ongelmat, mitä silloin oli, on saatu jo pari vuotta sitten pois päiväjärjestyksestä. Toki me jatkamme sitä työtä ja pyritään tekemään asioita paremmin myös jatkossa.”

Merkittävä kauppa

Yrityskauppa on Lielahden mukaan jatkumo yhtiön rakennusjätteisiin suuntautuneelle strategialle, johon kuuluu myös vuonna 2021 Vantaalle rakennettu uusi käsittelylaitos.

Liikevaihdollisesti Deleten viime vuoden 25 miljoonan euron liikevaihto edustaa noin neljäsosaa Remeon vastaavan vuoden liikevaihdosta. Kauppahinta oli 36,3 miljoonaa euroa.

”Kyse on erittäin merkittävästä kaupasta niin numeroiden kuin käsiteltävien jätetonnien valossa, mutta myös alueellisesti ja strategisesti”, kertoo Lielahti.

Remeo on tällä hetkellä Suomen markkinajohtaja rakennusjätteiden käsittelyssä.

”Karkeasti sanottuna rakennusjätteiden käsittelystä me hallinnoimme tällä hetkellä noin puolta eteläisen Suomen markkinasta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut