Nokian Renkaiden julkaisema positiivinen viesti sai kurssin jyrkkään nousuun

Ukrainan sota ja siitä johtuvat pakotteet aiheuttavat edelleen merkittävää epävarmuutta Nokian Renkaiden toimintaympäristöön erityisesti Venäjään liittyen.

Rengasvalmistaja Nokian Renkaiden pääkonttori sijaitsee Nokialla.

17.6. 11:01 | Päivitetty 17.6. 14:35

Aamulehti

Nokian Renkaat nostaa liikevaihto-ohjeistustaan vuodelle 2022.

Nokian Renkaat odottaa nyt, että sen tämän vuoden liikevaihto laskee tai on viime vuoden tasolla. Aiemmin yhtiö arvioi, että liikevaihto laskee ”merkittävästi” viime vuodesta.

Lue lisää: Aamulehti seurasi keskiviikon tulospäivää: Nokian Renkaat varoittaa liikevaihdon ja liikevoiton merkittävästä vähenemisestä, liikevaihtoaan kasvattaneella Robitilla tappiollinen alkuvuosi

Lue lisää: Nokian Renkaiden tulos yllätti analyytikon: ”Ongelmat näkyvät enemmänkin tästä eteenpäin” – Yhtiö varoittaa liikevaihdon ja liikevoiton merkittävästä vähenemisestä Venäjän hyökkäyssodan takia

Nokian Renkaiden perjantaisen tiedotteen mukaan Ukrainan sota ja siitä johtuvat pakotteet aiheuttavat edelleen merkittävää epävarmuutta Nokian Renkaiden toimintaympäristöön erityisesti Venäjään liittyen. Rengaskysyntä on kuitenkin jatkunut hyvänä, ja Nokian Renkaat on nostanut hintoja vähentääkseen kustannusinflaation vaikutuksia.

Tästä johtuen yhtiö nostaa vuoden 2022 liikevaihto-ohjeistusta. Toisella vuosipuoliskolla pakotteet kuitenkin rajoittavat voimakkaasti Nokian Renkaiden tuotteiden saatavuutta ja vuoden näkymiin liittyy edelleen merkittäviä epävarmuuksia.

Nokian renkaiden kurssi nousi perjantaina Helsingin pörssissä yhtiön kertomien uutisten jälkeen. Iltapäivällä ennen kello 14:ää kurssi oli yli 10 prosentin nousussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut