Pyynikin käsityöläispanimo sai jälleen uuden hallituksen – ylimääräinen yhtiökokous päätti leikata kaikkien osakkeiden äänivallan samalle tasolle: ”Ei ollut draamaa”

Talousvaikeuksista kärsineen Pyynikin käsityöläispanimon ylimääräisessä yhtiökokouksessa nimettiin uusi hallitus ja päätettiin osakkeiden konversiosta.

Pyynikin käsityöläispanimon tuore toimitusjohtaja Kari Luttinen on tyytyväinen ylimääräisen yhtiökokouksen lopputuloksiin. Kuva on otettu 10. kesäkuuta 2022.

16.6. 21:15

Aamulehti

Tamperelaiselle Pyynikin käsityöläispanimolle on nimitetty uusi hallitus. Asiasta päätettiin yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa torstaina 16. kesäkuuta. Samalla hyväksyttiin yhtiön osakkeiden konversio eli A-osakkeiden äänivallan leikkaaminen B-osakkeiden tasolle.

Panimon tuore toimitusjohtaja Kari Luttinen kertoo, että uuteen hallitukseen valittiin neljä jäsentä.

”He järjestävät kokouksen ajallaan ja valitsevat joukostaan puheenjohtajan. Ryhdymme sitten uuden hallituksen kanssa käymään läpi seuraavia liikkeitä ja strategisia toimenpiteitä”, Luttinen sanoo.

Lue lisää: Pyynikin käsityöläispanimon uusi käänne: perustajaperheen äänivaltaa halutaan leikata merkittävästi – Tuomas Pere rekisteröi uuden yrityksen

Hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että osakkeiden konversio meni läpi. ”Henkilökohtaisesti ajattelen, että tämä on yhtiön kannalta erittäin hyvä asia. Se tuo tietyllä tavalla työrauhaa.”

Panimoyhtiön A-osakkeella oli aiemmin 20-kertainen äänivalta B-osakkeisiin verrattuna. Erityisesti panimon perustaja Tuomas Pere perheineen pystyi tämän takia hallitsemaan yhtiön päätöksentekoa.

Uutiskertaus

Panimoyhtiön käänteet 2022

B-osakkaat vaativat helmikuussa 2022 ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista päättämään erityistarkastuksen järjestämisestä yhtiön kirjanpitoon ja hallintoon viimeisen kolmen vuoden ajalta.

Lisäksi vaadittiin yhtiön hallituksen erottamista ja uuden hallituksen valitsemista.

Uusi hallitus valittiin keväällä, mutta se ilmoitti eroavansa 3. kesäkuuta järjestetyn ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen.

Erityistarkastuksen loppuraporttia käsiteltiin salassapitosäädöksin ylimääräisessä yhtiökokouksessa 3. kesäkuuta, mutta lopullinen käsittely siirtyi lisäselvityspyyntöjen takia varsinaiseen yhtiökokoukseen kesäkuun lopulle.

Yhtiön uusi hallitus valitaan ylimääräisessä yhtiökokouksessa 16. kesäkuuta

Yhtiön toimitusjohtaja Kari Lappalainen ilmoitti alkuvuodesta eroavansa yhtiön toimitusjohtajan tehtävästä. Hän jatkaa juhannukseen saakka, ja uutena toimitusjohtajana aloittaa muun muassa Logisteelin toimitusjohtajana aiemmin toiminut Kari Luttinen.

Vilkasta keskustelua

Kari Luttisen mukaan yhtiökokous sujui varsin hyvin. Keskustelu oli vilkasta, mutta sitä käytiin hyvässä hengessä. ”Saimme asioita hyvin päätettyä, ja ei ollut mitään draamaa niin sanotusti”, Luttinen sanoo ja naurahtaa.

Luttinen sanoo, että osakkaat olivat kokouksessa kiinnostuneita kuulemaan, mikä on hänen kantansa uutena toimitusjohtajana yhtiön nykyiseen tilanteeseen ja siihen, miten panimon toiminta saataisiin vakautettua ja taloustilanne korjattua.

Lue lisää: Viini-ihmiseksi tunnustautuva Kari Luttinen valittiin vaikeuksissa olevan Pyynikin käsityöläispanimon toimitus­johtajaksi – näin hän kommentoi alkavaa työtä

”Kerroin, että yhtiöllä on kaikki eväät muuttaa toiminta kannattavaksi. Tietysti joudumme tekemään paljon töitä asian eteen. Uskon, että meillä on hyvät tuotteet ja brändi sekä hyvää taustatyötä tehtynä, joiden avulla pääsemme tästä pahimmasta aallokosta yli.”

Pyynikin käsityöläispanimon varsinainen yhtiökokous on kesä–heinäkuun vaihteessa. ”Yhtiöjärjestyksen mukaan siellä on hallituksen valinta edessä. Sen näkee sitten, jatkaako tämä sama hallitus, täydennetäänkö tai vaihdetaanko sitä”, Luttinen selittää.

Mikä?

Pyynikin käsityöläispanimo

Vuonna 2012 perustettu pienpanimo, joka käyttää myös markkinointinimeä Pyynikin Brewing Company oy.

Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 4,7 miljoonaa euroa ja liiketappio 0,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 liikevaihto on vielä vahvistamattoman tilinpäätöksen mukaan 4,6 miljoonaa euroa ja liiketappio 2,2 miljoonaa euroa eli nelinkertainen aiempaan verrattuna.

Liikevaihto on kasvanut vuoden 2017 noin 1,7 miljoonasta 4,7 miljoonaan, mutta toiminta on tuona aikana ollut vuosittain 0,4–0,5 miljoonaa euroa tappiollista.

Yhtiö kertoi tammikuussa 2022 ajaneensa alas Tampereen Raholan panimon ja keskittäneensä tuotannon Viron Haljalaan. Panimo toimii vuokralla tamperelaisen yrittäjän Samu Saarikosken tanskalaispanimo Harboelta ostamissa tuotantotiloissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut