UPM antoi positiivisen tulosvaroituksen – liikevoitto nousemassa edellisvuodesta

Päätehakkuutyömaa UPM:n omistamalla metsätilalla Janakkalassa 5. toukokuuta.

14.6. 9:51 | Päivitetty 14.6. 10:09

Helsinki

Metsäyhtiö UPM nostaa tulosnäkymiään tälle vuodelle. Yhtiö arvioi nyt, että sen vertailukelpoinen liikevoitto nousee viime vuoteen verrattuna. Aiemmin se on ennakoinut, että tämän vuoden liikevoitto olisi viime vuotta vastaavalla tasolla tai tätä korkeampi.

UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto oli 586 miljoonaa euroa vuoden 2021 alkupuoliskolla ja 1 471 miljoonaa euroa koko vuonna 2021.

UPM:n mukaan vahva markkinatilanne on jatkunut kaikissa yhtiön liiketoiminnoissa. Alkuvuonna UPM:n suomalaisilla tuotantolaitoksilla oli lakko, joka kesti lähes neljä kuukautta. Yhtiön mukaan tuotanto ja asiakastoimitukset saatiin ripeästi liikkeelle lakon jälkeen.

"Yhtiö on onnistunut hyvin hallitsemaan marginaaleja haastavassa kustannusympäristössä. Lisäksi yhtiön suomalaisten tehtaiden tuotannon käynnistäminen liiketoimintakohtaisten työehtosopimusten solmimisen jälkeen huhtikuussa onnistui hyvin ja asiakastoimitukset pääsivät ripeästi liikkeelle”, UPM sanoo tiedotteessaan.

Yhtiö toteaa samalla, että tähän vuoteen liittyy edelleen merkittäviä epävarmuuksia. Niitä ovat liittyvät sota Ukrainassa, Euroopan ja koko maailman talouskasvu, energiamarkkinoiden poikkeuksellinen tilanne, Olkiluodon kolmosreaktorin käynnistäminen sekä tiukat raaka-aine ja logistiikkamarkkinat.

UPM julkaisee seuraavan osavuosikatsauksensa 21. heinäkuuta.

Lue lisää: Valkeakoskella paperitehtaan porteista asteltiin taas töihin yli 100 päivää kestäneen lakon päätyttyä – Pääluottamus­henkilö: ”Hyvinkin ristiriitaisia tunteita”

Lue lisää: UPM:n tuloksesta jäi puuttumaan lakon vuoksi 180–220 miljoonaa euroa – Analyytikko: ”Ilman lakkoa UPM olisi tehnyt erinomaisen tuloksen”

Lue lisää: Venäjän puutuonnin loppuminen nostaa rajusti suomalaisen puun kysyntää – suuri kysymys on mitä tapahtuu puun hinnalle?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut