Amerikkalaiskonserni investoi miljoonia euroja Tampereen Messukylään – Uusi tehdas rakennetaan vanhan viereen

Yhdysvaltalainen teollisuuskonserni Ingersoll Rand investoi kompressoreja valmistavan Gardner Denverin uuteen tehtaaseen useita miljoonia euroja.

Gardner Denver valmistaa ruuviyksiköitä ja kompressorilaitteita tuotanto- ja prosessiteollisuuteen. Aamulehti vieraili messukylän tehtaalla vuonna 2020. Kuvassa hiontasolu, jolla hiotaan kuvassa näkyviä ruuveja.

9.6. 20:31

Aamulehti

Yhdysvaltalainen teollisuuskonserni Ingersoll Rand investoi Gardner Denverin uuteen tehtaaseen useita miljoonia euroja. Kompressoreja Tampereen Messukylässä valmistava Gardner Denver on ollut osa yhdysvaltalaista Ingersoll Randia vuodesta 2020.

Konserni ja yritys ovat tehneet hankkeesta aiesopimuksen. Gardner Denver oy:n toimitusjohtaja Sami Järvinen ei halua vielä kertoa tarkempia euromääriä.

”Tiettyja asioita vielä väännellään ja käännellään. Mutta kun puhutaan uuden tehtaan rakentamisesta, kyllä se ehdottomasti on useita miljoonia euroja. Myös koneistuskeskusten rakentamisessa puhutaan isoista summista”, Järvinen sanoo.

Uusi tehdashalli on tarkoitus rakentaa Gardner Denverin nykyisen tehtaan viereen. Nykyinen tehdas on kooltaan noin 10 000 neliötä ja rakennettavasta hallista tulee 5 000 neliön suuruinen.

Lue lisää: Nyt on mojova bonus: Tampereella toimiva yritys antoi jokaiselle työntekijälle osakepotin, joka vastaa 40 prosenttia vuosipalkasta

Lue lisää: Tamperelaisfirma antoi jo toisen osakepotin työntekijöilleen, koska ensimmäinen näkyi näin selvästi yhtiön tuloksessa: ”Selvää on, että kaikki lähtee henkilöstä”

Tehtaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna. Rakentaminen kestää järvisen mukaan pari vuotta. Tarkkaa valmistumisaikaa on kuitenkin mahdoton maailmantilanteen ja rakennusalan materiaaliongelmien vuoksi sanoa.

”Kyllä siinä arviolta pari vuotta ainakin menee, että se on täysin operatiivisessa kunnossa”, Järvinen sanoo.

Uuden tehtaan energiankulutuksen on tarkoitus olla A-luokkaa. Tehtaassa hyödynnetään maalämpöä ja viilentämiseen maaviileää.

Kannattava investointi

Gardner Denveriltä kerrotaan investoinnin näkyvän myös siinä, että työvoimaa tarvitaan enemmän. Yritys arvioi työvoiman tarpeensa kasvavan uuden tehtaan myötä ainakin 30 hengellä. Tampereen henkilöstömäärä on tällä hetkellä noin 170 henkeä.

Messukylän tehtaalle rekrytoidaan tälläkin hetkellä muun muassa kokoonpanoon ja koneistukseen. Myös toimihenkilöpuolella on avoimia paikkoja ainakin suunnittelussa, ostossa ja myynnissä.

Tampereen tehtaalta kompressorit lähtevät pääasiassa vientiin. Yksinkertaisimmillaan niitä tarvitaan vaikkapa paineilmatyökaluihin kuten pulttipyssyihin ja monimutkaisemmin teollisuudessa instrumentti-ilmaan.

Messukylän tehtaalta kompressoreja lähtee muun muassa auto- ja meriteollisuuteen sekä kaivosteollisuuteen.

”Paineilma on investointihyödyke. Aina, kun on teollisuutta, tarvitaan paineilmaa. Olemme myös löytäneet perusteollisuuden ympäriltä lisää pienempiä markkinoita”, Järvinen sanoo.

Siksi kompressorien valmistus on Järvelän mukaan vakaa ja kasvava bisnes.

Yritys

Gardner Denver oy

Valmistaa kompressoreita eli kompuroita sekä ruuviyksiköitä esimerkiksi auto- meri- ja kaivosteollisuuteen Tampereen Messukylässä.

Gardner Denver oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 54,5 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä oli 163.

Yrityksen juuret ulottuvat Tampellan, myöhemmin Tamrockin, kompressoriosastoon.

Vuonna 1990 perustettiin kompressoriyhtiö Tamrotor. Sen osti yhdysvaltalainen Gardner Denver vuonna 1997.

Gardner Denver on ollut osa teollisuuskonserni Ingersoll Randia vuodesta 2020.

Ingersoll Randin liikevaihto vuonna 2021 oli 5,2 miljardia yhdysvaltain dollaria ja henkilöstöä sillä oli 16 000.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut