Kriisiytyneen Pyynikin käsityöläis­panimon hallitus taas vaihtoon – Näin ex-puheenjohtaja kommentoi

Yhtiö kutsuu ensi viikolla koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa yhtiölle valitaan uusi hallitus.

Pyynikin käsityöläispanimo kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa valitaan uusi hallitus. Kuva panimosta on otettu 25. tammikuuta 2022.

9.6. 7:59 | Päivitetty 9.6. 14:07

Aamulehti

Tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon hallitus on ilmoittanut eroavansa. Yhtiö kutsuu torstaina 16. kesäkuuta koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa valitaan uusi hallitus nyt eroavan hallituksen tilalle.

Panimoyhtiön hallituksen ex-puheenjohtaja Timo Saarelan mukaan tässä vaiheessa selkeintä on, että hallituksen kokoonpano vaihtuu. Saarelan mukaan omistajien on luotettava hallitukseen.

”Osa jäsenistä koki, ettei hallituksen toiminta saanut pääomistajilta riittävää tukea kovien haasteiden edessä, ja siksi he päättivät jättää roolinsa viikonlopun ja alkuviikon aikana. Sitten meitä oli jäljellä kaksi. Yrityksen sääntöjen mukaan hallitus on siinä vaiheessa toimintakyvytön, ja päätimme loputkin erota”, Saarela kertoo.

Pyynikin käsityöläispanimon ylimääräinen yhtiökokous kokoontui viime viikon perjantaina 3. kesäkuuta puimaan yhtiön tilannetta. Kokouksessa käsiteltiin käsityöläispanimossa tehtyä erityistarkastusta ja sen loppuraporttia. Kokous venyi seitsemäntuntiseksi.

Lue lisää: Pyynikin käsityöläispanimon ylimääräinen yhtiökokous pui yömyöhään yhtiön tilannetta – ”Tilanne jäi vielä auki”

Tiukka taloudellinen tilanne

Nopeasti kasvaneen Pyynikin käsityöläispanimon taloudellinen tilanne on tiukka. Yhtiö ajoi tammikuussa alas oluen tuotannon Tampereen Raholassa ja keskitti tuotannon Viron Haljalaan.

Pyynikin käsityöläispanimon toimitusjohtaja Kari Lappalainen on jättämässä tehtävänsä vielä kesäkuun kuluessa. Hän irtisanoi työsopimuksensa jo aiemmin tänä vuonna.

Lue lisää: Pyynikin käsityöläispanimon toimitusjohtaja menee vaihtoon – nykyinen toimitusjohtaja: ”Sain tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä”

Mikä?

Pyynikin käsityöläispanimo

Vuonna 2012 perustettu pienpanimo, joka käyttää myös markkinointinimeä Pyynikin Brewing Company oy.

Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 4,7 miljoonaa euroa ja liiketappio 0,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 liikevaihto on 4,6 miljoonaa ja liiketappio 2,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvanut vuoden 2017 noin 1,7 miljoonasta 4,7 miljoonaan, mutta toiminta on tuona aikana ollut vuosittain 0,4–0,5 miljoonaa euroa tappiollista.

Kuluvan vuoden helmikuussa yhtiön B-osakkaat vaativat ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista päättämään erityistarkastuksen järjestämisestä yhtiön kirjanpitoon ja hallintoon viimeisen kolmen vuoden ajalta. Lisäksi pienosakkaat halusivat tietää, onko yhtiössä tehty sille epäedullisia sopimuksia.

Samassa yhtiökokouksessa vaadittiin myös yhtiön hallituksen erottamista ja uuden hallituksen valitsemista. Ennen ylimääräistä yhtiökokousta panimoyhtiön johto varoitteli osakkaita jo konkurssiuhastakin.

Päivitetty 9.6.2022 kello 13.10: Juttuun lisätty Timo Saarelan kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut