Pohjoismainen rakennus­konserni haluaa kasvaa yhdeksi isoista Tampereella – ostaa nyt tamperelaisen Gradinan

Tampereelle kasvaminen on JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heinon mukaan strateginen valinta. Yrityskauppasummaa ei julkisteta.

Gradina on yksi Tampereen Hervantajärvelle rakentavista rakennusyhtiöistä. Yleiskuva alueesta on otettu tammikuussa 2022.

3.6. 9:25 | Päivitetty 3.6. 10:50

Aamulehti

JM Suomi oy ostaa tamperelaisen rakennusyhtiön Gradina oy:n. Yrityskaupalla pohjoismaiseen JM-rakennuskonserniin kuuluva JM Suomi vahvistaa jalansijaansa Tampereella.

”Tampereelle laajentuminen on strateginen päätös jo muutamien vuosien takaa. Olemme nähneet Tampereen seudun pitkällä tähtäimellä houkuttelevana ja kasvavana markkina-alueena”, JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heino sanoo.

JM Suomi ei ole aiemmin rakentanut Tampereella, mutta yhtiöllä on sopimuksia tulevista tonteista. Nyt tavoitteena on kasvaa kannattavasti alueella. ”Pidemmällä aikavälillä haluamme olla yksi merkittävistä toimijoista Tampereen markkinassa.”

Gradinan henkilöstö, käynnissä olevat projektit ja tonttivaraukset siirtyvät JM Suomeen. Yrityskauppasummaa ei julkisteta.

Kerrostalo Hervantajärvelle

Gradinalla on tällä hetkellä rakenteilla yksi asuntokohde Tampereen Hervantajärvellä. Esisopimuksia ja neuvotteluja on käynnissä useista kohteista. JM Suomi aikoo yrityskaupan jälkeen rekrytoida uusia työntekijöitä Tampereelle tänä vuonna. Heino kertoo, että rekrytoinnit toteutetaan toteutuvan kasvun mukaisesti. Yrityskaupassa JM Suomeen siirtyy viisi henkilöä.

Vuonna 2014 perustetun Gradinan liikevaihto oli 9 miljoonaa ja tilikauden tulos 0,7 miljoonaa euroa vuonna 2021. JM-Suomen liikevaihto oli 135,9 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 8 miljoonaa euroa viime vuonna.

JM-konserni on keskittynyt asuntojen uudistuotantoon pääkaupunkiseuduilla ja isoissa kasvukeskuksissa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Rakennuskonserni toteuttaa myös liikekiinteistö- ja urakointiprojekteja pääasiassa Ruotsissa. Koko JM-konsernin liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroa. Yhtiö on listattu pörssiin Nasdaq Tukholman Large Cap -listalle.

Juttua muokattu 3.6.2022 kello 10.49: Lisätty Markus Heinon kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut