Eurooppaa uhkaa kesällä bensiini- ja dieselpula

Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n pääjohtaja varoittaa, että nykyinen energiakriisi on vaikutuksiltaan ”paljon suurempi” kuin 1970-luvun öljykriisit.

Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n pääjohtaja Fatih Birol varoittaa, että kesällä voi tulla pulaa esimerkiksi dieselistä, bensiinistä tai kerosiinista.

31.5. 13:43

Euroopassa voi tulla pula polttoaineista tänä kesänä raakaöljymarkkinoiden epätasapainon takia, varoittaa Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n pääjohtaja Fatih Birol saksalaislehti Der Spiegelin haastattelussa.

”Kun kesälomakausi alkaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa, polttoaineiden kysyntä kasvaa. Silloin voi tulla pulaa polttoaineista, esimerkiksi dieselistä, bensiinistä tai kerosiinista, erityisesti Euroopassa”, Birol sanoo saksalaislehdelle uutistoimisto Reutersin mukaan.

IEA:n pääjohtaja myös varoittaa, että nykyinen energiakriisi on vaikutuksiltaan ”paljon suurempi” kuin 1970-luvun öljykriisit. Birol myös sanoo, että nykyinen energiakriisi voi kestää kauemmin kuin öljykriisit.

”Silloin kyseessä oli vain öljystä. Nyt meillä on öljykriisi, kaasukriisi ja sähkökriisi samanaikaisesti”, Birol sanoo Der Spiegelille.

IEA on Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n vuoden 1973 öljykriisin jälkeen perustama energia-alan yhteistyötä edistävä järjestö.

Sen katsotaan yleisesti edustavan öljynkuluttajamaita vastapainona öljyntuottajamaiden Opec-järjestölle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut