Solteq ja Puuilo antoivat tulosvaroitukset – osakkeet lähtivät syöksyyn

Tulosvaroitukset saivat yhtiöiden osakkeiden hinnat halpenemaan.

Solteq antoi keskiviikkona tulosvaroituksen. Kuva on yhtiön Tampereen toimipaikasta Finlaysonilta ja otettu 18. joulukuuta 2019.

25.5. 11:53

Suomalaiset pörssiyhtiöt Solteq ja Puuilo julkistivat keskiviikkona tulosvaroituksen. Molempien yhtiöiden osakkeet lähtivät reippaaseen laskuun.

Solteqin osake on reilun 11 prosentin ja Puuilon osake yli 16 prosentin laskussa kello 11 jälkeen keskiviikkona.

Solteq kertoo tiedotteessaan odottavansa konsernin liikevaihdon kasvavan ja liikevoiton heikkenevän vuonna 2022. Aiemmin annetussa tulosohjeistuksessa Solteq odotti liikevaihdon kasvavan selvästi ja liikevoiton paranevan.

Puuilo ennustaa liikevaihdon kasvun jäävän tänä vuonna pienemmäksi kuin yhtiön kasvutavoite, jonka mukaan liikevaihdon pitäisi kasvaa yli 10 prosenttia vuosittain. Oikaistun liikevoiton Puuilo ennustaa olevan 35–45 miljoonaa euroa.

Puuilon mukaan ohjeistuksen muuttamisen taustalla muun muassa varastojen kehitys. Puuilo kertoo tarkoituksella kasvattaneensa varastotasoja varmistaakseen tavaroiden saatavuuden Puuilon myymälöissä. Varasto on pysynyt suunniteltua suurempana, mikä on kasvattanut varastointi- ja kuljetuskustannuksia.

Puuilon mukaan sen taloudelliseen suorituskykyyn vaikuttavat myös ”kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos, myöhäinen kevät ja inflaation myötä nousseet tavaroiden hankintahinnat”.

Solteq julkistaa puolivuosikatsauksensa 11. elokuuta 2022. Puuilo julkistaa tilikauden 2022 ensimmäisen neljänneksen liiketoimintakatsauksensa 14. kesäkuuta 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut