Ylöjärveläinen Avant Tecno tekee ison muutoksen ja luopuu jälleenmyyjistä – Neljän uuden myymälän paikka lukittu, tästä on kyse

Ylöjärveläinen Avant Tecno luopuu jälleenmyyjistä ja perustaa omia myymälöitä eri puolille Suomea. Uudistuksessa avautuu 10–15 työpaikkaa.

Avantin uudistus ei liity Venäjän-viennin tyrehtymiseen. Venäjän-viennin merkitys oli yritykselle pieni, noin prosentti liikevaihdosta. ”Ne koneet ovat menneet muille markkinoille”, Jaakko Jytilä sanoo.

20.5. 10:28

Aamulehti

Ylöjärven Julkujärvellä toimiva Avant Tecno suunnittelee merkittävää muutosta myyntiinsä. Yritys luopuu jälleenmyyjistä ja alkaa myydä tuotteita pelkästään omista Avant Center -myymälöistä käsin.

”Tämä on todella iso muutos. Rekrytoinnit on aloitettu, ja ensimmäiset uuden organisaation työntekijät ovat jo rivissä”, sanoo kotimaan myyntipäällikkö Jaakko Jytilä.

Ensimmäiseksi rakennetaan tilat Vantaalle, Turkuun, Seinäjoelle ja Jyväskylään. Myöhemmin on suunnitelmana laajentaa Itä- ja Pohjois-Suomeen. Myymälät pääsevät aloittamaan vuoden sisällä. Toiminta alkaa osittain jo sitä ennen tilapäisissä tiloissa.

Yrityksellä on ennestään yksi Avant Center, joka toimii yrityksen tehtaan yhteydessä Ylöjärvellä.

Mikä

Avant Tecno

Perheyritys aloitti toimintansa vuonna 1991.

Valmistaa pyöräkuormaajia, niiden työlaitteita ja lisävarusteita.

Asiakkaat toimivat muun muassa viherrakentamisen, kiinteistönhoidon, rakentamisen ja maatalouden parissa.

Päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli noin 180 miljoonaa euroa. Viennin osuus oli yli 85 prosenttia.

Avant Group -konserniin kuuluvat Avant Tecno oy:n lisäksi Leguan Lifts oy sekä omat myyntiyhtiöt USA:ssa, Englannissa, Saksassa ja Brasiliassa.

10–15 uutta työpaikkaa

Avant Tecno valmistaa pienkuormaajia sekä niihin tarvittavia laitteita. Tekniikka on kehittynyt sellaiseksi, että myyjiltä vaaditaan yhä enemmän erikoisosaamista.

”Haluamme, että myyjä keskittyy pelkästään Avanteihin. Tällöin osaamisen taso on syvällisempi.”

Jytilän mukaan asiakkailta tulee runsaasti kehitysehdotuksia. Ideat jäävät usein ”matkan varrelle”, kun tehtaan ja asiakkaan välissä on jälleenmyyntiketju. Uudistuksella toivotaan tähän muutosta.

Uudistusta varten yritys palkkaa noin 10–15 uutta työntekijää konemyyntiin, varaosamyyntiin ja huoltoon.

Pirkanmaalle ei tule uutta myymälää, sillä Ylöjärvellä jo toimivan Avant Centerin tilat ovat Jytilän mukaan nykyaikaiset ja toimivat.

Pirkanmaalla Avantin suurin jälleenmyyjä on ollut Hankkija, jolla on myymälä Sarankulmassa. Jälleenmyyjäsopimukset päättyvät irtisanomisajan jälkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut