Laakkonen myy auto­liike­toimintonsa ruotsalais­yritykselle

Yrityskauppa pitää sisällään kaikki Laakkosen autoliiketoiminnot.

Opel Ampera -mallin auto Laakkosen myymälässä Espoossa huhtikuussa.

17.5. 12:46 | Päivitetty 17.5. 15:05

Laakkonen myy kaikki autoliiketoimintonsa ruotsalaiselle Hedin Mobility Groupille, yhtiö tiedottaa.

Kauppa koskee muun muassa uusien ja vaihtoautojen myyntiä, huolto- ja varaosapalveluja sekä vauriokorjaamoja. Kaikki Laakkosen työntekijät jatkavat yrityksen mukaan uuden omistajan palveluksessa nykyisissä tehtävissään.

”Meillä on kunnia tulla Suomen automarkkinoille Laakkosen kautta. Laakkonen on johtava autoalan yritys, joka monipuolistaa liiketoimintakokonaisuuttamme ja vahvistaa markkina-asemaamme”, sanoo Hedin Mobility Groupin omistaja ja toimitusjohtaja Anders Hedin tiedotteessa.

”Luomme yhdessä toiminnalle entistä vankemman, brändilähtöisemmän ja tehokkaamman perustan, jolle voimme rakentaa tulevaisuuden autokauppaa Suomessa.”

Laakkonen autokonserni perustettiin Joensuussa vuonna 1960, ja se on yhä yksi Suomen suurimmista autojen vähittäismyyntiketjuista.

Tauno Laakkonen perusti alun perin osakeyhtiön puutavaran myyntiin vuonna 1943. Muut perheenjäsenet olivat tärkeässä asemassa yrityksen alkuajoista lähtien, ja etenkin Reino- ja Yrjö-pojat jatkoivat yrityksen asioiden hoitamista Taunon jälkeen.

Liiketoiminta muuttui autokaupaksi osin sattumalta, kun unkarilaiset asiakkaat olivat maksaneet puunsa moottoripyörillä rahan sijaan. Perheyritys huomasi niiden käyvän hyvin kaupaksi ja piti ensimmäisen autonäyttelynsä vain kaksi vuotta ennen kuin uusien autojen kaupan säännöstelystä luovuttiin Suomessa.

Viime vuonna Laakkosen liikevaihto oli 615 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee 855 ihmistä.

”Tämä yrityskauppa on erinomainen ratkaisu, joka hyödyttää kaikkia sidosryhmiä. Pidämme tärkeänä sitä, että vuosikymmenien ajan rakentamamme perheyhtiö jatkaa matkaansa toisen vahvan perheyhtiön kanssa”, Reetta Laakkonen kertoo tiedotteessa.

Kaupan osapuolten tarkoituksena on saada yrityskauppa päätökseen toukokuun loppuun mennessä.

Oikaisu 17.5.2022 kello 15.04: Yrityskauppa on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä, ei ensi vuoden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut