Uutta tietoa Nokialla toimivan Agco Powerin kyberhyökkäyksestä: ”Tietoja ei ole saatu kalasteltua”

Moottorivalmistajaan kohdistuvan kyberhyökkäyksen lähdettä tai syytä ei tiedetä. Agco Powerilla on tehdas muun muassa Nokian Linnavuoressa.

Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutuneella Agco Powerin juuret ja yksi tehtaista ovat Nokialla. Toimitusjohtaja Juha Tervala kuvattiin yhtiön tiloissa Nokialla kesäkuussa 2021.

10.5. 15:59 | Päivitetty 10.5. 21:28

Aamulehti

Moottorivalmistaja Agco Poweriin kohdistuva kyberhyökkäys jatkuu yhä. Toimitusjohtaja Juha Tervala kertoo Aamulehdelle tiistai-iltana, ettei kuitenkaan ole merkkejä siitä, että yhtiöstä olisi hyökkäyksessä menetetty arkaluonteisia tietoja. ”Se on selvää, että mitään tietoja ei ole saatu kalasteltua. Sellaisesta ei ole merkkejä.”

Tervala ei halua kommentoida, kuinka voimakkaasti kyberhyökkäys haittaa yhtiön toimintaa. ”En lähde sitä kommentoimaan. Se on meidän sisäinen juttumme.”

Hyökkäys alkoi Agco Powerissa torstaina, 5. toukokuuta. Agco Power valmistaa maatalous- ja työkoneiden moottoreita muun muassa Nokian Linnavuoressa. Hyökkäys koskee koko yhtiötä. Sillä on tehtaat Nokian lisäksi Brasiliassa, Kiinassa ja Argentiinassa. Yrityksen emoyhtiö on yhdysvaltalainen Agco Corporation.

Tervala ei halua kommentoida, miksi hyökkäys kohdentuu juuri Agco Poweriin. ”Sitä on turha arvuutella, koska siitä ei ole minkäänlaisia tietoja.”

Tervala kertoo, että hänen tietojensa mukaan Agco Power on kyberhyökkäyksen kohteena ensi kertaa.

Kyberhyökkäyksiä on pystytty Suomessa ja maailmalla onnistuneesti tekemään moniinkin yrityksiin ja organisaatioihin, mutta kun Ukrainan sota syttyi ja pohdinta Suomen Nato-jäsenyydestä alkoi, yrityksiä on Suomessa kehotettu varmistamaan, että niiden tietojärjestelmät ovat kunnossa. Onko teillä havaittu haavoittuvuuksia?

”Koska tällainen on tapahtunut, näinhän tilanne on.”

Tällainen on Agco Power

Mikä? Valmistaa dieselmoottoreita traktoreihin, leikkuupuimureihin ja muihin maatalous- ja työkoneisiin.

Tehtaat: Nokian Linnavuoressa, Brasiliassa, Kiinassa ja Argentiinassa.

Juuret: Yhtiön juuret ovat jatkosodan aikana Nokian Linnavuoreen siirretyssä valtion lentokonetehtaassa ja sodan aikana aloittaneessa Valmetin Linnavuoren tehtaassa.

Nykyinen omistaja: Agco Corporation.

Aiemmat omistajat: Valmet, Sisu Auto, Partek, Kone.

”Hyökkäys vaikuttaa useita päiviä”

Juha Tervala sanoi Aamulehden haastattelussa tiistaina päivällä, että hyökkäyksen laajuutta ja lähdettä ei vielä tiedetä. ”Tilannetta selvitetään, ja koitamme päästä hyökkäyksestä eroon.”

Emoyhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan odotettavissa on, että hyökkäys vaikuttaa yhtiön liiketoimintaan useita päiviä ennen kuin kaikki palvelut pystytään palauttamaan ja järjestelmät korjaamaan.

”Kyllä tästä selvitään. Nyt siivoamme jälkiä, että saamme järjestelmät takaisin pystyyn.”

Agco Corporation on maailman suurimpia traktorien ja maatalouskoneiden valmistajia. Agco Powerin valmistamia moottoreita käytetään traktoreissa, leikkuupuimureissa sekä muissa maatalous- ja työkoneissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut