OP-ryhmän alkuvuoden tulos laski edelliseen vuoteen verrattuna liki 30 prosenttia, Sampo-konsernin 10 prosenttia

Yrityspankin tulos jäi selvästi viime vuoden vertailukautta heikommaksi. Sampo-konsernin tulos ennen veroja pieneni kymmenen prosenttia.

4.5. 9:42 | Päivitetty 4.5. 13:45

Helsinki

OP-ryhmän alkuvuoden tulos pieneni viime vuoden vertailukaudesta liki 30 prosentilla. Tulos ennen veroja oli tammi-maaliskuussa 189 miljoonaa euroa. Viime vuonna alkuvuoden tulos oli 265 miljoonaa euroa.

OP:n pääjohtajan Timo Ritakallion mukaan liiketoimintasegmenteistä tuloskehitys oli alkuvuonna hyvällä tasolla vakuutusliiketoiminnassa ja vähittäispankissa. Sen sijaan yrityspankin tulos jäi selvästi viime vuotta heikommaksi.

Vähittäispankin tulos ennen veroja oli 54 miljoonaa euroa ja vakuutusliiketoiminnan 100 miljoonaa euroa.

Yrityspankin tulos ennen veroja oli kolme miljoonaa euroa, kun vertailukauden tulos oli 115 miljoonaa euroa.

Sijoitustuotot laskivat

Ritakallion mukaan OP-ryhmän sijoitustoiminnan tuotot laskivat vertailukaudesta haastavan sijoitusympäristön vuoksi. Yhteensä sijoitustoiminnan tuotot laskivat neljänneksellä.

”Sijoitustoiminnan tuotot laskivat vertailukaudesta 23 miljoonalla eurolla 68 miljoonaan euroon väliaikainen poikkeusmenettely huomioiden”, sanoo Ritakallio tiedotteessa.

Hänen mukaansa Ukrainan sodan vaikutukset näkyivät suoraan ja epäsuorasti luottosalkun laadussa kasvattaen saamisten arvonalentumisia.

OP-ryhmä kertoo, ettei sillä ole merkittäviä suoria vastuita Venäjälle. Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutukset luottoriskiasemaan syntyvät pääasiassa välillisesti tietyiltä toimialoilta, erityisesti energian ja raaka-aineiden hintojen nousun seurauksena.

Sampo-konsernin tulos pieneni kymmenen prosenttia

Sampo-konsernin tulos ennen veroja pieneni tammi-maaliskuussa kymmenen prosenttia. Tulos oli 566 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vertailukaudella oli 632 miljoonaa euroa.

Konserniin kuuluvan vahinkovakuutusyhtiö Ifin alkuvuoden tulos parani kymmenellä prosentilla vuoden takaisesta. Ifin maksutulo kasvoi kaikilla liiketoiminta- ja markkina-alueilla. Sitä tukivat tammikuun alussa sopimusten uusimisen yhteydessä tehdyt hinnankorotukset, korkea asiakaspysyvyys sekä asiakasmäärän kasvu.

Tanskassa Topdanmarkin alkuvuoden tulos ennen veroja aleni 37 miljoonaan euroon vertailukauden 137 miljoonasta eurosta.

Tänä vuonna Sampo-konsernin vahinkovakuutusliiketoimintojen odotetaan yltävän vuosille 2021–2023 asetettujen tavoitteiden mukaisiin underwriting-marginaaleihin.

Underwritingilla tarkoitetaan vahinkovakuutussopimuksen tekemisen yhteydessä tehtävää riskin arviointia ja hinnoittelua.

Magnusson: Inflaatiota vaikea ennustaa

Sampon konsernijohtaja Torbjörn Magnusson sanoo tiedotteessa, että Ukrainan sodan aikaansaama energian ja hyödykkeiden hinnannousu on lisännyt inflaatiokehityksen ennustamisen vaikeutta sekä kulutustuotteiden hintojen että korvauskulujen näkökulmasta.

Finanssivalvonnan analyytikon Kirsti Svinhufvudin kirjoittaman raportin mukaan inflaatio voi kasvattaa vahinkovakuutusyhtiöiden korvauskuluja ja heikentää yhtiöiden kannattavuutta.

Sampo on nyt kokonaan vakuutuskonserni. Sampo kertoi huhtikuun lopussa myyneensä kaikki omistamansa 200 miljoonaa Nordean osaketta institutionaalisille sijoittajille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut