Suomen Pankki: Uusien asuntolainojen keskikorko noussut selvästi

Suomen Pankin mukaan uusia asuntolainoja nostettiin maaliskuussa 1,9 miljardin euron edestä.

Ranta-Tampellan alueelle Tampereelle on rakentunut viime vuosina paljon uusia asuntoja. Kuva kesäkuulta 2021.

3.5. 10:38

Helsinki

Uusien asuntolainojen keskikorko on noussut selvästi, 0,15 prosenttiyksikköä, viimeisten kuuden kuukauden aikana, kertoo Suomen Pankki. Viimeksi keskikorko oli pankin mukaan korkeampi marraskuussa 2018.

Uusien asuntolainojen keskikorko oli maaliskuussa 0,87 prosenttia.

Suomen Pankin mukaan sekä omistus- että sijoitusasuntolainojen korko on noussut. Uusien omistusasuntolainojen keskikorko oli maaliskuussa 0,85 prosenttia ja sijoitusasuntolainojen korko 1,05 prosenttia.

Asuntolainojen yleisin viitekorko, 12 kuukauden euribor, oli maaliskuussa vielä negatiivinen, mutta huhtikuussa pitkästä aikaa positiivinen. Suomen Pankki arvioi, että viimeaikaiseen uusien asuntolainojen keskikoron nousuun on vaikuttanut lisääntynyt korkosuojausten hankinta. Korkosuojauksella kotitalous voi varautua tuleviin koron muutoksiin.

Pankin mukaan uusia asuntolainoja nostettiin maaliskuussa 1,9 miljardin euron edestä, mikä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Maaliskuun lopussa suomalaisilla kotitalouksilla oli asuntolainoja yhteensä 107,3 miljardia euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut