Olkiluoto 3:n säännöllisen sähkön­tuotannon alkaminen viivästyy, syynä jäähdytys­järjestelmän korjaus­tarpeet

Olkiluodon kolmosreaktorin on ollut määrä aloittaa säännöllinen sähköntuotanto heinäkuussa.

Olkiluoto 3:n generaattorin jäähdytysjärjestelmässä on havaittu tarkastus- ja korjaustarpeita, jotka kestävät noin kolme viikkoa.

29.4. 9:33

Olkiluodon kolmosreaktorin säännöllinen sähköntuotanto alkaa laitostoimittajalta saadun tiedon mukaan vasta syyskuussa. Aiemmin on kerrottu, että ydinlaitosyksikkö aloittaisi säännöllisen sähköntuotannon heinäkuussa.

Viivästyksestä kertoo Teollisuuden Voima (TVO) tiedotteessaan.

Taustalla on se, että laitosyksikön generaattorin jäähdytysjärjestelmässä on havaittu tarkastus- ja korjaustarpeita, jotka kestävät noin kolme viikkoa. Laitosyksikön koekäyttöohjelma ja sähköntuotanto jatkuvat korjaustöiden jälkeen.

Aikatauluun on myös varattu lisäaikaa tuleviin laitoskokonaisuutta koskeviin testauksiin ja niiden analysointiin aiemman koekäyttövaiheen kokemusten pohjalta.

Olkiluodon kolmosreaktori alkoi ensimmäistä kertaa tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon maaliskuun puolessa välissä, jolloin alkoi noin neljän kuukauden koekäyttövaihe.

Koekäyttövaiheen aikana tehoa nostetaan portaittain 1 600 megawattiin. Lopulta Olkiluoto 3:n sähköntuotannon on määrä olla tasolla, jossa laitos tuottaa noin 14 prosenttia Suomen sähkön kokonaiskulutuksesta.

TVO:n mukaan generaattorin jäähdytysjärjestelmän tarkastus ja sen mahdolliset korjaustarpeet eivät liity aiemmin viikolla tiedotettuun booripumppujen odottamattomaan käynnistymiseen ja siihen liittyviin automaation muutostöihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut