Konecranesin Ukrainan tehtaan tuotanto ollut pysäytettynä sodan alkamisesta saakka – Yhtiö kertoo vähentävänsä liiketoimintaansa Venäjällä asteittain

Konecranesin Ukrainan tehdas sijaitsee Zaporizhzhjassa Kaakkois-Ukrainassa

Konecranesin Ukrainan tehtaan tuotanto ollut pysäytettynä sodan alkamisesta saakka.

21.4. 20:46

STT, Helsinki

Konepajayhtiö Konecranesin Ukrainan tehtaan suunniteltu tuotanto on siirretty yhtiön muihin toimipaikkoihin. Yhtiön tiedotteen mukaan tehtaan tuotanto pysäytettiin sodan alettua. Yhtiöllä on Ukrainassa yli 400 työntekijää, joiden palkanmaksua tiedotteen mukaan jatketaan.

Tehdas sijaitsee Zaporizhzhjassa Kaakkois-Ukrainassa. Kaupungista on maantietä pitkin noin 230 kilometrin matka Mariupoliin.

Konecranesin mukaan Zaporizhzhjan tehtaalla on valmistettu nosturikomponentteja ja nostureita pääasiassa itäisen Euroopan toimituksiin. Tämän lisäksi tehdas on toiminut lisäkapasiteettina Konecranesin läntisille, suuria teräsrakenteita sisältäville toimituksille.

Tehtaan lisäksi Konecranesilla on työntekijöitä nosturien kunnossapidossa, satamahuollossa, varaosa- ja nosturien myyntitoiminnoissa pääasiassa Odessassa, Mariupolissa ja Zaporizhzhjassa.

Lue lisää: Cargotecin ja Konecranesin sulautuminen ei onnistu – Britannian kilpailuviranomainen esti kaupan

Konecranes vähentää toimintaansa Venäjällä

Konecranes on alentanut Ukrainan omaisuuseriensä arvoa, koska Ukrainan toimintoihin liittyvä epävarmuus jatkuu sodan takia korkeana.

Yhtiö kertoo myös vähentävänsä liiketoimintaansa Venäjällä asteittain. Se on lopettanut projekteja ja tämän vuoksi alaskirjannut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 79 miljoonaa euroa tilauksia Venäjältä ja peruuttanut 32 miljoonaa euroa liikevaihtoa.

”Noudatamme paikallisia lakeja ja säännöksiä ja priorisoimme venäläisten työntekijöidemme turvallisuutta ja hyvinvointia”, tiedotteessa sanotaan.

Viime vuonna Konecranesin liikevaihto Venäjällä oli 55 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut