Koiviston auto ostaa Nysse-linjoilta tutun ylöjärveläisen Pirkanmaan tilausliikenteen

Kaupan arvoa ei julkisteta. Koiviston autoon kuuluvat myös muun muassa Onnibus, Satakunnan Liikenne ja Jyväskylän Liikenne.

Koiviston auto osti vuonna 2018 Onnibussin. Suomalainen sijoitusyhtiö Capman Infra osti Koiviston auton viime vuoden lopulla. Nyt vuorossa oli Pirkanmaan tilausliikenne.

21.4. 12:54

Aamulehti

Linja-autoalan yrityskaupat jatkuvat, kun lahtelainen Koiviston auto ostaa Pirkanmaan tilausliikenteen.

Ylöjärveläinen yritys on Tampereen seudun suurin paikallisliikenteen yhtiö. Sillä on noin 200 työntekijää ja 86 autoa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2021 noin 15 miljoonaa euroa. Pirkanmaan tilausliikenteen työntekijöihin työtehtäviin kaupalla ei ole vaikutusta. Kauppasummaa ei kerrota.

Koiviston auto osti vuonna 2018 Onnibussin, ja suomalainen sijoitusyhtiö Capman Infra osti Koiviston auton viime vuoden lopulla. Koiviston autoon kuuluvat myös muun muassa Satakunnan liikenne ja Jyväskylän liikenne. Yhtiö ei ole aiemmin ollut mukana Tampereen paikallisliikenteessä.

Kaupan odotetaan toteutuvan toukokuun aikana. Koiviston auton konsernijohtaja Antti Unkuri kertoo, että kauppa on yhtiölle strategisesti tärkeä. ”Pääsemme mukaan Tampereen paikallisliikenteeseen merkittävällä osuudella. Tampere on tärkeä kaupunki tässä bisneksessä.”

Pirkanmaan tilausliikenne voitti viime vuonna muun muassa Nysse-linjojen 40, 50 ja 55 kilpailutuksen. Sopimus päättyy vuonna 2026.

Uusissa kilpailutuksissa vaaditaan entistä enemmän sähköautoja, ja Unkurin mukaan Koiviston auto on valmistautunut hyvin kaupunkiliikenteen sähköistymiseen. Yhtiö on valmis lisäämään sähköllä kulkevien autojen määrää tulevaisuudessa myös Tampereella.

Pirkanmaan tilausliikenne

Yhtiön toiminta käynnistyi vuonna 1997 nimellä Liikennöinti veljekset Johansson.

Pirkanmaan tilausliikenteen omistaa ylöjärveläinen Pertti Johansson.

Sillä on noin 200 työntekijää ja 86 autoa.

Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 2,9 miljoonaa euroa, vuonna 2018 noin 4,23 miljoonaa euroa, vuonna 2019 7,5 miljoonaa euroa, vuonna 2020 10,3 miljoonaa euroa ja vuonna 2021 noin 15 miljoonaa euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut