Tamperelainen Gofore jatkoi kasvuaan tammi–maaliskuussa

Goforen kannattavuus parani, vaikka sitä heikensivät yhtiön mukaan poikkeuksellisen kova rekrytointitahti ja koronaviruksesta johtuvat sairauspoissaolot.

Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund kertoo tuoreessa liiketoimintakatsauksessa, että vaikka koronavirus aiheutti alkuvuonna tavallista enemmän sairauspoissaoloja, se ei vaarantanut yhtiön kasvua. Nylund kuvattiin Tampereella tammikuussa 2022.

20.4. 10:48

Aamulehti

Tamperelaisen digitaalisten palveluiden suunnittelu- ja palveluyritys Goforen liikevaihto kasvoi 40 prosenttia tammi–maaliskuussa.

Keskiviikkona vuoden ensimmäisen neljänneksen liiketoimintakatsauksensa julkaisseen tamperelaisyhtiön liikevaihto oli 35,4 miljoonaa alkuvuonna 2022. Vuosi sitten vastaavalla ajanjaksolla liikevaihto oli 25,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön tammi–maaliskuun tulos oli 2,67 miljoonaa euroa. Tulos parani 36 prosenttia vuodentakaisesta 1,96 miljoonan euron tuloksesta.

Gofore julkaisee liiketoimintakatsauksia säännöllisesti. Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Gofore

Mikä: Digitaalisten palveluiden suunnitteluun ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö.

Missä: Pääkonttori Tampereella. Perustettu vuonna 2001 Tampereella.

Talous: Liikevaihto 104,5 miljoonaa euroa vuonna 2021. Kasvua 34,1 prosenttia vuodesta 2020. Tilikauden tulos 9,1 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos parani 31,4 prosenttia vuodesta 2020.

Työllistäjä: Työntekijöitä 1 043 maaliskuun 2022 lopussa. 12 toimipisteessä Euroopassa.

Poikkeuksellinen rekrytointitahti

Gofore kertoo tiedotteessaan, että yhtiön kannattavuus parani, vaikka sitä heikensivät poikkeuksellisen kova rekrytointitahti ja koronaviruksesta johtuvat sairauspoissaolot.

Goforen henkilöstömäärä oli maaliskuun lopussa 1 043. Vuodentakaisesta työntekijöiden määrä kasvoi 251 työntekijällä. Tammi–maaliskuussa henkilöstö kasvoi 191 henkilöllä.

Rekrytointien lisäksi henkilöstöä kasvatti Devecto-yrityskauppa. Tammikuussa uutisoitiin, että Gofore kasvoi yrityskaupalla, kun yhtiö osti Devecto oy:n koko osakekannan 21 miljoonalla eurolla.

Lue lisää: Tamperelainen Gofore ostaa ohjelmistoyritys Devecton 21 miljoonalla eurolla – kauppa tuo asiakkaaksi isoja teollisuus­yrityksiä: ”Tämä on tärkeä askel”

Gofore kasvatti alkuvuonna liikevaihtoaan erityisesti yksityisellä sektorilla. Liikevaihto kasvoi yksityisen sektorin asiakkaiden osalta 61 prosenttia ja julkisen sektorin asiakkaiden osalta 30 prosenttia.

”Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on aiheuttanut meillekin huolta, ja toivomme inhimillisen kärsimyksen nopeaa päättymistä. Goforella ei ole liiketoimintaa Venäjällä, Valko-Venäjällä tai Ukrainassa. Konfliktista on kuitenkin mahdollisesti odotettavissa epäsuoraa vaikutusta Goforen asiakkaiden liiketoimintariskien kautta”, toimitusjohtaja Mikael Nylund kommentoi liiketoimintakatsauksessa.

Oikaisu 20.4.2022 kello 13.40: Korjattu tammi–maaliskuun tuloksesta kertova muotoilu. Jutussa kirjoitettiin ensin virheellisesti tilikauden tuloksesta, vaikka kyseessä on ensimmäisen vuosineljänneksen tulos.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut