Elon Musk haluaa ostaa Twitterin kokonaan – tarjous yli 40 miljardia dollaria

Tesla-moguli perustelee pikaviestipalvelun ostoa sananvapaudella.

Elon Musk on ilmoittanut haluavansa ostaa Twitterin kokonaan itselleen. Aiemmin huhtikuussa Musk osti Twitteristä yhdeksän prosentin osuuden. Musk kuvattiin 4. huhtikuuta Berliinissä.

14.4. 15:14

Sähköautoyhtiö Teslan pääomistaja Elon Musk haluaa ostaa pikaviestipalvelu Twitterin kokonaan itselleen, kertovat uutistoimistot. Käteistarjouksen arvo on uutistoimisto Reutersin mukaan noin 38 miljardia euroa ja Bloombergin mukaan noin 43 miljardia dollaria. AFP asettaa hinnan yli 43 miljardiin dollariin.

Musk osti Twitteristä yhdeksän prosentin osuuden 4. huhtikuuta. Hän kieltäytyi hallituspaikasta, koska se olisi rajoittanut hänen omistusosuutensa korkeintaan 15 prosenttiin.

Tarjous ylittää Reutersin mukaan 38 prosentilla Twitterin huhtikuun alun osakekurssin. Bloomberg ja AFP kertovat puolestaan, että tarjous on 54 prosenttia korkeampi kuin osakkeen päätöskurssi 28. tammikuuta, jolloin Musk aloitti ostot.

Sulkeminen palvelusta ärsyttää

Musk on ahkera tviittaja, joka on aiheuttanut usein hämmennystä kommenteillaan.

Hän perustelee Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle komissiolle tarjoustaan sananvapaudella. Twitter ei hänen mielestään toteuta tällä hetkellä sananvapautta. Syytöstä rummuttaa erityisesti Yhdysvaltain poliittinen laitaoikeisto.

Arvostelijoita ärsyttää erityisesti se, että Twitter blokkasi entisen presidentin Donald Trumpin pois palvelusta Yhdysvaltain kongressiin tehdyn hyökkäyksen vuoksi.

Muskin mukaan Twitter on sananvapauden vuoksi muutettava pörssiyrityksestä kokonaan yksityisomisteiseksi yritykseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut