Baswaresta tehtiin ostotarjous – yhtiön hallitus suosittaa hyväksymistä

Tarjottu hinta on lähes kaksinkertainen verrattuna viimeisimpään pörssikurssiin.

14.4. 9:35 | Päivitetty 14.4. 9:52

Helsinki

Ohjelmistoyhtiö Baswaresta on tehty ostotarjous. Ostajaryhmä tarjoaa Baswaren osakkeista hintaa, joka on lähes kaksinkertainen verrattuna yhtiön eiliseen päätöskurssiin. Hinnaksi tulee tarjouksen perusteella 620 miljoonaa euroa.

Ostajaryhmän muodostavat amerikkalaiset sijoitusyhtiöt Accel-KKR, Long Path ja Briarwood, jotka ovat perustaneet kauppaa toteuttamaan Sapphire-yhtiön.

Baswaren hallitus suosittelee yhtiön omistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Kun tarjous toteutuu, poistuu Basware Helsingin pörssistä.

Ostotarjouksella ei odoteta olevan välittömiä vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan, työntekijöiden asemaan tai toimipaikkojen sijaintiin.

”Konsortion tarjous edustaa hyvää arvonluontia Baswaren osakkeenomistajille ja tarjoaa huomattavan preemion sekä suhteessa markkinahintaan että historiallisiin osakekursseihin. Yksityisessä omistuksessa Baswaren johto voi kiinnittää täyden huomionsa liiketoiminnan suorituskykyyn ja tulosten saavuttamiseen”, sanoi hallituksen puheenjohtaja Michael Ingelög tiedotteessa.

Basware tarjoaa yrityksille pilvipalveluihin perustuvia liiketoimintaratkaisuja. Sillä on yli 6 500 asiakasta noin 60 maassa.

Basware työllisti viime vuonna kaikkiaan yli 1 300 ihmistä. Liikevaihto oli 153 miljoonaa ja liikevoittoa kertyi 7,1 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut