Paperiliitto keskeytti sovintoesityksiä käsittelevän kokouksensa – jatkuu torstaina: tästä kuukausien kiistassa on kyse

Lakko Paperiliiton ja UPM:n välillä on kestänyt jo tammikuun alusta alkaen.

UPM:n ja Paperiliiton välinen työkiista ja lakko on jatkunut jo tammikuusta asti.

13.4. 15:06

Paperiliitto kertoi, että liiton hallitus keskeytti keskiviikkona kokouksensa, jossa käsiteltiin liiton ja UPM:n liiketoimintojen välille annettuja sovintoesityksiä. Kokous jatkuu torstaina.

Paperiliiton hallitukselle tulee kiire, sillä sovittelija Leo Suomaa on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesityksiin torstaina kello 10.

Lue lisää: Lakko UPM:n tehtaissa on Suomen historian pisimpiä ja ajanut jo kymmenet työntekijät irtisanoutumaan – tästä poikkeuksellisessa työkiistassa on kyse: ”Ihmiset ovat täysin kyllästyneitä”

Sovintoesitykset koskevat neljää UPM:n liiketoiminta-aluetta, jotka ovat sellu, erikoispaperit, tarrat ja biopolttoaineet. Sen sijaan UPM:n painopaperiyksikköä koskevaa sovintoesitystä ei ole annettu.

UPM:n paperiliittolaiset pääluottamushenkilöt vaativat keskiviikkona avoimessa kirjeessä painopaperiyksikköä koskevien neuvottelujen jatkamista pikimmiten.

Paperiliitto aloitti lakot UPM:n eri yksiköissä tammikuun alussa.

Tästä työkiistassa on kyse

Metsäyhtiöt neuvottelevat ensimmäistä kertaa yrityskohtaisista työehto­sopimuksista, sillä työnantaja­järjestö Metsäteollisuus irtautui yleisistä työehto­sopimuksista.

Suurista metsäyhtiöistä Metsä Group ja Stora Enso sopivat jo syksyllä työntekijöitä edustavan Paperiliiton kanssa uusista työehdoista.

UPM:n ja Paperiliiton neuvotteluissa ei sen sijaan syntynyt yhteisymmärrystä. Kiistaa on ollut etenkin sopimusten määrästä. UPM haluaa viisi liiketoiminta­kohtaista sopimusta, Paperiliitto taas yhden yrityskohtaisen sopimuksen.

Vielä ennen joulua työriitoihin etsittiin ratkaisua valtakunnan­sovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Näkemykset olivat kuitenkin liian kaukana toisistaan.

Koska sopimusta ei syntynyt, Paperiliiton työntekijät aloittivat lakon UPM:n tehtaissa 1. tammikuuta. Lakko keskeytti tuotannon suuresta osasta UPM:n Suomen tehtaista.

Paperiliitto aikoo jatkaa lakkoa UPM:n tehtailla 30. huhtikuuta asti, jos neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta ei synny ennen sitä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut