Kiilto vetäytyy Venäjältä ja etsii nyt kuumeisesti uutta omistajaa kolmelle tehtaalleen: ”Tämä on ainoa tapa” – näin viikkoja kestänyt sota Ukrainassa heijastuu Lempäälään asti

Perheyritys Kiilto vetäytyy Venäjältä. Vaikka lähtöpäätös on ollut selkeä, käytäntö on opettanut, ettei Venäjältä poistuminen ole yksinkertaista. Kolmelle venäläistehtaalle etsitään nyt uutta omistajaa samalla, kun Lempäälän kemiantehtaalla varaudutaan kustannusten sopeuttamiseen.

Kiilto teki päätöksen vetäytyä Venäjältä maaliskuun alussa. Yksinkertaista lähteminen ei kuitenkaan ole. Kun lähtö lopulta sinetöidään, paluuta ei Kiilto Groupin toimitus­johtaja Anssi Asikaisen mukaan tehdä ehkä enää koskaan. ”On erittäin vaikea nähdä, että Venäjällä voitaisiin jatkaa.”

14.4. 13:35

Aamulehti

”Venäjään on liittynyt maariski. Se on tiedetty ja nyt se realisoituu.” Näin Kiilto Groupin toimitusjohtaja Anssi Asikainen vastaa kysymykseen siitä, yllättikö Venäjän hyökkäyssodan alkaminen Ukrainassa.

On keskiviikkoaamu Lempäälässä. Istumme neuvotteluhuoneessa, jonka ikkunoiden takana virtaa autoja Tampere–Helsinki-moottoritiellä. Sota Ukrainassa on jatkunut miltei seitsemän viikkoa. Perheyrityksessä viikot ovat olleet työntäyteisiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut