Lähes jokainen pääsee töihin suoraan koulun penkiltä: näin ravintola-ala mullistui korona-aikana – Tampereella alkoi uudenlainen pikakoulutus

Koronatilanne sai lukuisat ravintola-alan työntekijät vaihtamaan alaa. Jatkuvat ravintoloihin kohdistuneet sulkutoimet vaikuttivat merkittävästi myös alalle opiskelemaan hakeutuvien määrää. Esimerkiksi Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa hakijamäärät putosivat noin puolella. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa.

Erzsébet Kovács ja Daimar Otepalu harjoittelivat ennen pääsiäistä alkoholijuomien mittausta Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) opetuskahvilassa. Unkarista Suomeen noin vuosi sitten muuttanut Kova'cs aikoo suurtalouskokiksi. Hän haluaa opiskella alalle, jolta löytyy töitä. Otepalu opiskelee oppisopimuksella baarimestariksi.

25.4. 6:00

Aamulehti

Ravintola-ala on elpynyt kevään aikana nopeasti korona-ajasta. Paikoin asiakasmäärät ovat olleet ravintoloissa jopa korkeampia kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

Tilanne on kuitenkin haastava, sillä korona-aika sai monen alalla työskennelleen siirtymään muihin töihin. Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön Maran toimitusjohtaja Timo Lappi arvioi Aamulehdelle helmikuussa, että alalta on poistunut korona-aikana ainakin 10 000 työntekijää, mutta määrä voi olla myös huomattavasti korkeampi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut