YIT myy Venäjän liiketoimintonsa 50 miljoonalla eurolla

Rakennusyhtiö YIT myy Venäjän liiketoimintonsa. Kauppahinta on noin 50 miljoonaa euroa.

Rakennusyhtiö YIT myy Venäjän liiketoimintonsa Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi Etalon Group PLC:lle.

1.4. 9:24 | Päivitetty 1.4. 9:41

Rakennusyhtiö YIT myy Venäjän liiketoimintonsa Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi Etalon Group PLC:lle. Kauppahinta on noin 50 miljoonaa euroa.

Kaupan odotetaan toteutuvan huhtikuussa. Kaupan seurauksena YIT kirjaa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloslaskelmaan noin 150 miljoonan euron arvonalentumisen.

YIT:n mukaan yhtiön Venäjän liiketoimintojen strateginen arviointi käynnistettiin jo marraskuussa 2021, ja sitä kiihdytettiin maaliskuussa geopoliittisen tilanteen muututtua.

Toimitusjohtaja Markku Moilasen mukaan YIT:n Venäjän liiketoiminnot kohtasivat Ukrainan kriisin vuoksi ennennäkemättömiä haasteita ja toiminnan jatkaminen oli muodostumassa entistä vaikeammaksi.

”Liiketoimintojen myynti antaa meille mahdollisuuden nopeaan, kontrolloituun ja kokonaisvaltaiseen lähtöön Venäjältä. Tämä on sekä meidän että asiakkaidemme ja työntekijöidemme kannalta paras ratkaisu vallitsevissa olosuhteissa”, Moilanen sanoo YIT:n tiedotteessa.

Venäjän liiketoiminnoista kirjattava arvonaleneminen ei vaikuta YIT:n mukaan yhtiön oikaistuun liikevoittoon.

Venäjän liiketoimintojen myynti ei myöskään vaikuta YIT:n muiden liiketoimintojen näkymiin. YIT odottaa jatkavien liiketoimintojen oikaistun liikevoiton olevan korkeampi kuin vuonna 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut