Nokian Renkaat investoimassa lisää Eurooppaan – yhtiön hallitus pienentää osinkoehdotustaan

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että viime tilikaudelta maksetaan osinkoa 0,55 euroa osakkeelta. Aiempi ehdotus oli 1,32 euroa osakkeelta.

Nokian Renkaat kertoo nopeuttavansa investointisuunnitelmiaan Euroopassa. Yhtiön Nokialla sijaitseva pääkonttori ja tehdas kuvattiin 24. maaliskuuta 2022.

30.3. 16:18

Aamulehti

Nokian Renkaat oyj kertoo nopeuttavansa suunnitelmiaan investoida uuteen tuotantokapasiteettiin Euroopassa. Yhtiön tiedotteen mukaan syynä on Ukrainan sodan aiheuttama merkittävä epävarmuus yhtiön toimintaympäristöön ja tuotantokapasiteettiin.

Tähän liittyen yhtiön hallitus on päättänyt muuttaa yhtiökokoukselle annettavaa osinkoehdotusta. Nokian Renkaiden varsinainen yhtiökokous pidetään 28. huhtikuuta.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 1.1.–31.12.2021 maksetaan osinkoa 0,55 euroa osakkeelta, eli yhteensä noin 76,1 miljoonaa euroa. Hallituksen aiempi, 8. helmikuuta julkaistu osingonmaksuehdotus oli 1,32 euroa osakkeelta.

Nokian Renkaiden jatko Venäjällä sodan alettua on herättänyt runsaasti keskustelua. Yhtiön toimitusjohtaja Jukka Moisio sanoi Aamulehden haastattelussa 29. maaliskuuta, että Nokian Renkaat etsii uusia tapoja valmistaa renkaita muualla kuin Venäjällä. Vaihtoehtoina ovat joko investointi omaan uuteen tehtaaseen, yhteisyrityksen perustaminen tai yritysosto.

Nokian Renkaat kertoo tiedotteessa jatkavansa myös kapasiteetin kasvattamista tehtaissaan Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut