Stora Enso jatkaa irtautumista paperi­tehtaistaan – nyt yhtiö aikoo myydä Suomen viimeisen paperitehtaansa Anjalassa

Stora Enso kertoo käynnistäneensä prosessin neljän paperitehtaansa mahdollisesta myynnistä.

Stora Enso kertoo käynnistäneensä prosessin neljän paperitehtaansa mahdollisesta myynnistä.

29.3. 9:51

METSÄYHTIÖ Stora Enso on käynnistänyt prosessin neljän paperitehtaansa mahdollisesta myynnistä.

Yhtiön mukaan myyntisuunnitelmat ovat linjassa Stora Enson strategian kanssa, jonka mukaan paperi ei ole konsernin strateginen kasvualue.

Sen sijaan Stora Enso keskittyy uusiutuvien tuotteidensa pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin pakkauksissa, rakennusratkaisuissa ja biomateriaali-innovaatioissa.

MYYNTISUUNNITELMAT koskevat Stora Enson Anjalan paperitehdasta Suomessa, Hylten ja Nymöllan laitoksia Ruotsissa sekä Maxaun tehdasta Saksassa.

"Myymällä valtaosan paperiyksiköistämme voimme keskittyä entistä enemmän strategisiin kasvualueisiimme, joita ovat pakkaukset, rakennusratkaisut ja biomateriaali-innovaatiot. Arvioidessamme mahdollisia myyntivaihtoehtoja etsimme uutta omistajaa, joka tarjoaa vastuullisen ja pitkäaikaisen tulevaisuuden yksiköillemme ja siellä työskenteleville ihmisille", sanoo toimitusjohtaja Annica Bresky yhtiön tiedotteessa.

Stora Enson neljä tuotantolaitosta on yhtiön mukaan tarkoitus myydä yhdessä tai erillisinä kauppoina.

STORA ENSO kertoo, että se ei ole sitoutunut määräaikaan, johon mennessä myyntiprosessi on saatettava päätökseen. Käynnistetyllä prosessilla ei ole välitöntä vaikutusta Stora Enson paperitehtaiden toimintaan, vaan asiakkaiden palvelu jatkuu ennallaan.

Stora Enson Langerbruggen tehdas Belgiassa säilyy edelleen konsernin omistuksessa.

Stora Ensolla on tällä hetkellä viisi paperintuotantolaitosta. Yhtiön Paper-divisioona työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 2 200 työntekijää. Vuonna 2021 Paper-divisioonan liikevaihto oli 1 703 miljoonaa euroa.

Stora Enso kertoo, että Bank of American investointipankkiyksikkö BofA Securities toimii sen avustajana myyntiprosessissa.

STORA ENSO ilmoitti huhtikuussa 2021 suunnittelevansa sellun ja paperin tuotannon lopettamista Kvarnsvedenissä Ruotsissa ja Veitsiluodossa. Päätöksen taustalla oli paperimarkkinan heikkeneminen.

Veitsiluodon kolme paperikonetta, kemiallisen sellun ja hiokkeen tuotanto sekä arkittamo lakkautetaan pysyvästi.

Kesäkuussa yhtiö kertoi saaneensa koneiden sulkua ja irtisanomisia koskevat neuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden seurauksena sellun ja paperin tuotanto lopetetaan Kemin Veitsiluodossa.

Koneiden sulkeminen johti 550 henkilön irtisanomiseen. Heistä 440 työskenteli Paper--divisioonassa ja 110 henkilöä kunnossapitoyhtiö Eforassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut