Walki Valkeakoski tekee historiansa suurimman investoinnin: Tulossa yli 10 miljoonan euron uusi tuotantolinja – Yhtiö: ”Valkeakoski on yksi parhaista yksiköistämme”

Walkin varatoimitusjohtaja Kari Salminen näkee Valkeakosken tehtaan tulevaisuuden erittäin myönteisenä: ”Hyvin toimiva ja terve tehdas.”

Walkin varatoimitusjohtaja Kari Salminen vastaa työssään muun muassa Valkeakosken tehtaasta.

28.3. 10:07

Walki investoi yli kymmenen miljoonaa euroa uuden sukupolven tuotantolinjaan Valkeakoskella. Muun muassa pakkausmateriaaleja ja rakennusteollisuuden pinnoitteita valmistava yritys kertoo asiasta tiedotteessaan.

Yrityksen mukaan investointi on Walki Valkeakosken historian suurin. Sitä varten Walki on saanut kolmen miljoonan euron rahoituksen Business Finlandin kiertotalouden investointiavustuksena.

Walki on suunnitellut tuotantolinjaa yli kahden vuoden ajan. Tuotantolinjan rakennustyöt ovat vauhdissa, ja linja on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2023.

Linja hyödyntää pinnoitetekniikkaa, jota Walkilla ei ole aiemmin käytetty. Tarkoituksena on vastata kuluttajapakkaussegmentin käyttämien kestävien materiaalien ja paloturvallisuutta parantavien materiaalien kasvavaan kysyntään.

”Brändien siirtyminen kierrätettäviin pakkauksiin on voimakas megatrendi. Dispersioteknologia on kestävä tapa saada suojakalvo kuitupohjaisiin pakkauksiin ilman, että kuitujen kierrätettävyys kärsii”, Walkin varatoimitusjohtaja Kari Salminen kertoo tiedotteessa.

Salmisen mukaan uusi tuotantolinja auttaa vastaamaan myös kuumasaumautuvien pakkausratkaisujen kasvaneeseen kysyntään.

Varatoimitusjohtaja: ”Valkeakosken tehtaalla menee hyvin”

Kari Salmisen mukaan investointi päätettiin tehdä juuri Valkeakoskelle, koska Walkin paikallisessa tehtaassa sijaitsee jo valmiiksi koneita, joita tarvitaan uuden tuotantolinjan joidenkin lopputuotteiden jalostuksessa.

”Tietenkin osaaminen ja tietotaito on Valkeakoskella. Pääsääntöisesti lopputuotteiden perusraaka-aine tulee olemaan paperia, joka tulee Pohjolasta ja Suomesta, joten Valkeakoski on looginen sijainti”, Salminen kertoo.

Walkin varatoimitusjohtaja näkee tehtaan tulevaisuuden erittäin myönteisenä. Viime vuosina Walki Valkeakoskelle on tehty johdonmukaisesti investointeja, joiden ansiosta 2010-luvun taitteen huonot ajat on saatu selätettyä.

”Valkeakoski on yksi Walkin parhaista yksiköistä, hyvin toimiva ja terve tehdas. Tämä on iso investointi, mutta samalla pitää jo miettiä seuraavia steppejä.”

Tällä hetkellä Walki Valkeakosken tuotteiden kysyntä on kovaa. Globaali markkinatilanne on kuitenkin vaikea.

”Raaka-aineiden saanti on tosi haastavaa, eikä UPM:n lakko auta yhtään meidän elämää, kun paperi loppuu. Mutta jos tämänhetkinen raaka-ainepula unohdetaan, Valkeakosken tehtaalla menee hyvin.”

Walkin varatoimitusjohtajana Salminen vastaa yrityksen tehtaista Valkeakoskella ja Belgiassa. Hän toimii myös Walkin Engineered Materials -liiketoiminta-alueen johtajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut