400 miljoonan euron kauppa: Stockmann myy Helsingin keskustan tavaratalo­kiinteistönsä

Stockmann jatkaa pitkäaikaisella sopimuksella vuokralaisena.

Tavaratalo Stockmann Helsingissä 24. helmikuuta 2022.

21.3. 9:08 | Päivitetty 21.3. 9:22

Yrityssaneerausta läpikäyvä tavarataloyhtiö Stockmann myy Helsingin keskustan tavaratalokiinteistönsä työeläkevakuuttaja Kevalle. Kaupan arvo on 400 miljoonaa euroa, josta kaupan yhteydessä maksettava summa on noin 391 miljoonaa.

Stockmann jatkaa pitkäaikaisella sopimuksella vuokralaisena, ja myös muiden vuokralaisten sopimukset jatkuvat pääosin nykyisellään. Kiinteistö on täyteen vuokrattu.

”Olemme tyytyväisiä, että kiinteistölle löytyi vakaa ja luotettava kotimainen omistaja. Helsingin keskustan tavaratalo on ikoninen, ja sillä on erinomainen sijainti, mikä edesauttoi kiinteistön myyntiä”, sanoo Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen tiedotteessa.

Stockmann arvioi kaupan toteutuvan viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Keva on yksi Suomen suurimmista toimitilojen tarjoajista. Sillä on kiinteistösalkussaan sekä asuntoja että toimitiloja yhteensä noin 130 kohteessa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa. Suorien kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli viime vuoden lopussa noin 2,9 miljardia euroa.

Tampereella Kevan omistuksessa ovat muun muassa Sokos Hotel Ilveksen ja Marriot Courtyardin kiinteistöt.

Lue lisää: Uudistunut hotelli Ilves avaa ovensa pitkän odotuksen jälkeen Tampereella – 20 kuvaa: tältä siellä näyttää

Lue lisää: Stockmann on myynyt tavaratalo­kiinteistönsä Tallinnassa ja Riiassa – Helsingin tavaratalon myynti etenee ”suunnitellusti”

Lue lisää: Stockmann julkaisi tuloksensa: Viime vuonna liiketoiminta kääntyi kasvuun, tänä vuonna liikevoitto nousi jo selvästi

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut