Valmet Automotive kärsii komponenttipulasta – aikoo lomauttaa enintään 170 henkilötyövuotta

18.3. 15:31 | Päivitetty 18.3. 18:52

Helsinki

Valmet Automotive aloittaa muutosneuvottelut henkilöstön lomauttamisesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Yhtiö esittää lomautuksia enintään 90 päiväksi. Lomautukset koskevat enintään 170 henkilötyövuotta. Irtisanomisia ei ole suunnitteilla.

Komponenttipula koskee Mercedes-Benzin A-sarjaa, jonka tuotanto joudutaan keskeyttämään tilapäisesti. Puutteen taustalla ovat viimeaikaiset maailmanlaajuiset häiriöt komponenttien toimitusketjuissa. Tilanteen arvioidaan palaavan suunnitelmien mukaiselle tasolle viimeistään heinäkuussa.

Valmet Automotive työllistää Uudenkaupungin autotehtaalla 3 300 henkilöä. Tilapäinen sopeutustarve ei koske GLC-mallin valmistusta. Sillä ei myöskään ole vaikutusta käynnissä oleviin projektitöihin.

Maailmanlaajuinen komponenttipula on työntänyt kapuloita rattaisiin myös monien muiden autotehtaiden tuotantoon.

Korjaus 18.3.2022 kello 18.47: Jutussa oli aiemmin virheellisesti, että lomautukset koskevat enintään 170 työntekijää. Oikea termi on puhua henkilötyövuosista. Jutussa oli myös aiemmin Valmet Automotiven akkutehtaan kuva. Lomautukset koskevat autonvalmistusta, eivät akkutuotantoa. Kuva on poistettu jutusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut